Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Trnava opäť nenašla recept na Ružomberok, hostia brali bod pokorne

Na snímke gólová radosť hráčov Trnavy. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výborný výkon podal v zadných radoch v premiére Andrej Djurič. Mladý stopér, ktorý je v Trnave na hosťovaní z CZ Belehrad, sa ukázal ako spoľahlivá voľba.

Trnava 25. septembra (TASR) - Futbalový Spartak Trnava ešte pod vedením trénera Michala Gašparíka nikdy nezdolal Ružomberok. Trnavský kouč prevzal mužstvo v januári 2021 a hoci s ním dosahuje veľmi solídne výsledky, Liptáci sú pre jeho tím akoby zakliati. "Andeli" ich v lige nepokorili ani na siedmy pokus. V nedeľu sa na Štadióne Antona Malatinského vo ôsmom kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže body delili po remíze 2:2.

"Asi nám duely so spartakovcami vyhovujú. Nie sú to ľahké zápasy, stoja veľa síl, hlavne v Trnave to býva ťažké, ale vieme si počkať na svoju príležitosť a využiť ju. Boli sme efektívni, tešíme sa," vravel po zápase krídelník hostí Samuel Šefčík. Strelil prvý gól svojho tímu a na druhý prihral Gerecovi. "Treba povedať, že súper mal viac z hry, ale v prvom polčase sme boli aj my herne tiež celkom fajn, akurát sme sa nedostávali do pokutového územia. Po zmene strán to bolo paradoxne tak, že nás zatlačili, ale my sme z brejkov vedeli udrieť," pokračoval Šefčík.

Spartak mal väčšinu duelu hernú prevahu, zreteľnú najmä v druhom dejstve, opäť sa však nevyhol svojej slabej stránke, ktorá ho sprevádza v mnohých stretnutiach tejto sezóny - inkasovaný rýchly gól po zmene strán. "Povedali sme si, že sa v šatni o tom radšej už ani nebudeme baviť. Ani slovo o tom nepadlo. A padol gól," povzdychol si kapitán domácich Martin Mikovič. "Stratili sme doma dva body, Ružomberok sme v podstate k ničomu nepustili a dostali sme dva góly. Prvý zo šatne, naša klasika. Druhý prišiel v našej asi najlepšej pasáži, keď sme súpera otvárali vzadu, no prišla strata pri prechode do útoku, nahrali sme im. Za výkon sa nemáme prečo hanbiť, ale bodová strata nás mrzí," dodal.

Tréner Michal Gašparík nad rýchlo inkasovaným gólom po zmene strán už len bezradne krčil plecami. "Fakt neviem, čo s tým. Bavili sme sa o tom, povedali sme si, čo by sme mali dodržiavať, keď vyjdeme na druhý polčas. Dokonca sme sa dohodli, že už to cez polčas nebudem prízvukovať, aby som to neprivolával, ani hráči to už nechcú mať v hlavách. Aj tak sme znova inkasovali," vravel Gašparík. Z remízy bol sklamaný, potešili ho aspoň dve nedávne posily. Michal Ďuriš na prvý gól prihral Danielovi, druhý po Oforiho centri sám exportne strelil, keď si loptu prebral na prsiach a pohotovo ju napálil do siete. Výborný výkon podal v zadných radoch v premiére Andrej Djurič. Mladý stopér, ktorý je v Trnave na hosťovaní z CZ Belehrad, sa ukázal ako spoľahlivá voľba.

"Rozmýšľam, či bol niekto lepší na ihrisku ako on. Možno Ďuriš si za gól zaslúži pochvalu. Djurič bol však asi najlepší. Výborne a tvrdo hral v defenzíve, povyhrával väčšinu hlavičiek, často ešte dokázal zatvárať priestor na druhej strane za Štetinu. Je pohyblivý, pôsobí sebavedomo a futbalovo, dobre sa na neho pozerá. Hovoril som to už pri jeho angažovaní, že to bude pravdepodobne hráč európskych kvalít. Vo svojom veku 20 rokov je už v srbskej dvadsaťjednotke, čo ho predurčuje k tomu, že keď bude na sebe pracovať a bude sa mu vo futbale dariť, mal by mať dobrú kariéru a presadiť sa v lepších ligách ako je slovenská," poznamenal trnavský kouč.

Jeho ružomberský kolega Peter Tomko bol spokojný nielen s hrou mužstva ale aj s výsledkom. "Trnava nás v závere svojou kvalitou pritlačila, s pokorou berieme bod. Chalanom môžem iba pogratulovať, odviedli maximum proti kvalitnému súperovi," vyjadril sa Tomko.