Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Zápas Nitry so Spartakom Trnava sledovalo historicky najmenej divákov

Na snímke vpravo kapitán Trnavy Lukáš Greššák a kapitán Nitry Miloš Šimončič v zápase dohrávky 18. kola Fortuna ligy medzi FC Nitra a FC Spartak Trnava v Trenčíne v utorok 5. decembra 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zamrznutý terén v Nitre rozhodol o tom, že dohrávka 18. kola sa odohrá na umelom trávniku v Trenčíne. Ani jeden tím v posledných kolách nemá ideálnu formu.

Nitra 3. decembra (TASR) - Futbalisti lídra slovenskej Fortuna ligy 2017/2018 z Trnavy vyhrali v utorňajšej dohrávke 18. kola na umelej tráve v Trenčíne nad Nitrou 1:0. Prezimujú tak na prvom mieste, pred druhým obhajcom zo Žiliny majú pred posledným jesenným kolom náskok šiestich bodov. Pôvodne sa malo hrať v nedeľu v Nitre, zamrznutý trávnik ale nedovolil mužstvám súboj odohrať na pôvodnom mieste a termíne.

Zápas sledovalo len 106 divákov, čo je nový negatívny rekord v dejinách najvyššej súťaže na Slovensku. Doteraz najmenej divákov - 150 - si pozrelo zápas Michaloviec s Ružomberkom v marci tohto roka v Žiline v dohrávke 18. kola ročníka 2016/2017.

FC Nitra - Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól:
89. Sloboda, ŽK: Ngeyitala (Nitra), rozhodovali: Hrčka - Tomčík, Žákech, 106 divákov.

zostavy a striedania:

Nitra:
Hroššo - Kuník, Vencl, Križan, Chovanec - Šimončič - Kóňa, Machovec - Ngeyitala (67. Charizopulos), Balaj, Ivančík (46. Steinhübel)

Trnava: Vantruba - Čonka, Tóth (84. Čeredničenko), Hladík, Kadlec - Greššák, Oravec (63. Yilmaz), Sloboda - Čanturišvili, Egho, Jirka (75. Brigant)

Ivan Galád, tréner Nitry: "K zápasu sa vyjadrovať nebudem. Mám na to svoje dôvody. Na jar uvidíte šikovnejšiu a silnejšiu Nitru."

Nestor El Maestro, tréner Trnavy:
"Dnes to bol veľmi náročný zápas, pretože Nitra je silný súper. Chýbalo nám viacero dôležitých hráčov. Nemali sme na ihrisku dostatočnú individuálnu kvalitu. Prejavili sme však charakter a srdce a vyhrali sme. Cítim sa veľmi šťastne a body si vážim."


Zamrznutý terén v Nitre rozhodol o tom, že dohrávka 18. kola sa odohrá na umelom trávniku v Trenčíne. Ani jeden tím v posledných kolách nemá ideálnu formu. Úvod zápasu priniesol nesúrodý futbal z oboch strán. Oba kolektívy sa snažili o jednoduchý futbal, no hráči sa utápali v nepresnostiach. V 14. minúte sa na hranici veľkého vápna uvoľnil Greššák cez brániaceho hráča. Na tvrdšie zakončenie mu chýbali sily a Hroššo jeho pokus s prehľadom pokryl.

Trnavčania hnaní niekoľkými desiatkami fanúšikov boli nebezpečnejší. Vyložené šance však neprichádzali, keďže obrana Nitranov dokázali vždy v poslednej chvíli nebezpečenstvo zažehnať. Ideálnu príležitosť na otvorenie skóre mal v 36. minúte po Eghovom uvoľnení Sloboda. Namiesto strely sa nepochopiteľne zamotal do kľučiek až napokon na Hrošša ani nevystrelil. V závere polčasu podobne dopadol Egho. Gól napokon neprinieslo ani sólo Kadleca, ktorý obrana stečovala na rohový kop.

Nitrania toho veľa v prvom polčase nepredviedli, no hneď po prestávke sa mohli dostať do vedenia. Odrazená lopta sa po rohovom kope dostala k Machovcovi a nechýbalo veľa, aby Vantruba kapituloval. V 62. minúte prebudil uzimených fanúšikov Čanturašvili. Ten sa rútil sám na Hrošša, no nitriansky brankár sa nenechal vyviesť z rovnováhy a jeho prízemnú strelu vytesnil mimo priestoru troch tyčí. Trnavský tlak postupom času rástol. Zakončenie však bolo v prípade lídra nepresné. Gól nepriniesol ani center do veľkého vápna trinásť minút pred koncom, keď prekvapil až trojicu hráčov Spartaka.

V 80. minúte diváci videli gól v sieti Trnavy. Pre útočný faul platiť nemohol. Päť minút pred naplnením riadneho hracieho času neujal ani priamy kop v podaní Čonku. V záverečnom tlaku sa Trnave podarilo streliť jediný gól stretnutia. Brigantovu strelu tečoval za bezmocného Hrošša Sloboda v 89. minúte. Návšteva 106 divákov je novým negatívnym rekordom slovenskej ligy.