Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia French Open

Štvrťfinále Nadal - Djokovič odohrajú večer pod umelým osvetlením

Na archívnej snímke z 5. februára 2020 je hlavný kurt Phillippa Chatriera, nad ktorým montujú zaťahovaciu strechu v tenisovom areáli Rolanda Garrosa v Paríži 5. februára 2020. Grandslamový tenisový turnaj Roland Garros preložili z pôvodného termínu na prelom septembra a októbra 2020. Dôvod je hrozba nového koronavírusu. Ako v utorok informovala Francúzska tenisová federácia, prestížne podujatie malo odštartovať 24. mája, po novom sa odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra. Foto: TASR/AP

Nadal by bol rad3ej, keby zápas s Djokovičom zaradili organizátori do popoludňajšej časti programu.

Paríž 30. mája (TASR) - Utorňajšie štvrťfinále dvojhry na tenisovom Roland Garros medzi Španielom Rafaelom Nadalom a Srbom Novakom Djokovičom odohrajú pod umelým osvetlením. Šláger medzi trinásťnásobným parížskym šampiónom a obhajcom titulu by sa na dvorci Philippa Chatriera mal začať o 20.45 h.

Nadal by bol rad3ej, keby zápas s Djokovičom zaradili organizátori do popoludňajšej časti programu. "Nerád hrám na antuke vo večerných hodinách. Vlhkosť vzduchu je vtedy vyššia, loptičky majú pomalší odskok a ak sa k tomu pridruží chladné počasie, podmienky sú naozaj veľmi náročné," uviedol pre akreditované médiá.