Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

Al-Hilal vyhral Saudský superpohár a živí šancu na quadruple

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Al-Hilal vedie sedem kôl pred koncom saudskoarabskú ligu s výrazným 12-bodovým náskokom pred Al-Nassrom a bude hrať aj semifinále ázijskej Ligy majstrov a saudského Kráľovského pohára.

Rijád 12. apríla (TASR) - Futbalisti saudskoarabského Al-Hilalu naďalej živia šancu na zisk štyroch trofejí v tejto sezóne. Prvú zdvihli nad hlavu vo štvrtok, keď vo vo finále Saudského superpohára zdolali Al-Ittihad 4:1. Dvoma gólmi k tomu prispel brazílsky útočník Malcom.

Al-Hilal vedie sedem kôl pred koncom saudskoarabskú ligu s výrazným 12-bodovým náskokom pred Al-Nassrom a bude hrať aj semifinále ázijskej Ligy majstrov a saudského Kráľovského pohára. Triumfom v superpohári navyše zlepšil svoj svetový rekord v počte víťazstiev v jednej sérii spomedzi tímov z najvyšších súťaží, má ich na konte už 34 vo všetkých súťažiach.

"Bol to náročný zápas a som veľmi šťastný, že som dokázal streliť dva góly. Získali sme náš prvý titul v sezóne, ale myslíme na ďalšie trofeje," citovala Malcoma agentúra AP v súvislosti s možným ziskom quadruple. Pripomenula, že klub minul pred sezónou na prestupy približne 350 miliónov eur.