Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Angličania Platiniho nepodporia

Michel Platini, archívne foto Foto: TASR/AP

Šéfa UEFA vyšetrujú švajčiarske úrady v súvislosti s rozsiahlym korupčným škandálom.

Londýn 16. októbra (TASR) - Anglická futbalová asociácia (FA) napokon nepodporí Michela Platinini vo voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). FA v stanovisko uviedla, že sa tak stalo na základe faktov, ktoré sa dozvedela v súvislosti s vyšetrovaním Francúza. Informovala agentúra Reuters.

Platiniho vyšetrujú švajčiarske úrady v súvislosti s rozsiahlym korupčným škandálom. Šéf UEFA dostal spolu s prezidentom FIFA Josephom Blatterom, generálnym sekretárom federácie Jeromom Valckem a šéfom thajského zväzu Worawim Makudim 90-dňový zákaz činnosti.

"FA želá pánovi Platinimu veľa úspechov v boji proti obvineniam a nemá žiadny záujem na prijatie akéhokoľvek opatrenia, ktoré ohrozujú tento proces," píše sa na webe www.theFA.com. "Avšak, bez ohľadu na vyššie uvedené, FA sa od právnikov pána Platiniho dozvedela viac informácií týkajúcich sa prípadu. Boli sme poučení, že informácie sú dôverné a preto nemôžeme ísť do podrobností. Na základe týchto informácií dospel výkonný výbor FA v piatok k záveru, že musí pozastaviť podporu kandidatúry pána Platiniho, kým právny proces nebude uzavretý a jeho pozícia nebude jasná," uvádza sa ďalej v stanovisku FA.

Ešte predtým UEFA informovala, že jej členské zväzy Platiniho podporujú. Voľba nového prezidenta FIFA by sa mala uskutočniť 26. februára 2016 v Zürichu.