Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Blatter bilancoval, šampionátu dal 9,25 z 10 bodov

Kapitán nemeckej reprezentácie Philipp Lahm (druhý vľavo) si preberá víťazný pohár od brazílskej prezidentky Dilmy Rousseffovej a prezidnta FIFA Seppa Blattera po zisku titulu svetových šampiónov na 20. MS v Brazílii po tom, čo vo finále zvíťazili nad Argentínou 1:0 po predĺžení 13. júla 2014 v Riu de Janeiro. Foto: FOTO TASR/AP

Blatter kritizoval FIFA za to, že málo bojovala proti diskriminačným incidentom na štadiónoch.

Rio de Janeiro 14. júla (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter ohodnotil 20. MS v Brazílii v desaťstupňovom rebríčku známkou 9,25. O bilancii a názoroch prvého muža svetového futbalu po šampionáte informovala agentúra Reuters po finálovom zápase na Maracane, v ktorom Nemci zdolali Argentínu 1:0 po predĺžení.

Švajčiar uviedol, že "turnaj bol veľmi špeciálny, a oproti MS 2010 v JAR prišlo k zlepšeniu". "Dali sme spolu s expertmi známku 9,25, lebo 10 je perfektnosť, a tá vo futbale neexistuje. Toto boli moje desiate majstrovstvá sveta a piate ako prezidenta. Čo ich urobilo skutočne skvelými, bola kvalita a intenzita hry," dodal.

Blatter kritizoval FIFA za to, že málo bojovala proti diskriminačným incidentom na štadiónoch a dodal, že v rozhovore na to upozornil aj Vladimira Putina, prezidenta Ruska, ktoré zorganizuje nasledujúce MS v 2018. V hodnotení diplomaticky nespomenul jeho vypískanie vo finále spolu s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou, len podotkol, že s tým rátal. Tiež vyjadril prekvapenie, že Zlatú loptu pre najlepšieho hráča získal Argentínčan Lionel Messi a povedal, že je mu ľúto Uruguajčana Luisa Suareza. Ten za pohryznutie Taliana Giorgia Chielliniho dostal suspendáciu na 9 zápasov, resp. 4 mesiace.