Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Futbal

Brankár Rodák podpísal novú zmluvu s Fulhamom do leta 2020

Na snímke Marek Rodák. Foto: Wikipedia

Rodák prišiel do londýnskeho mužstva v roku 2013 z Košíc a odvtedy pôsobil v jeho mládežníckych výberoch či na hosťovaniach v nižších ostrovných ligách.

Londýn 9. februára (TASR/Teraz.sk) - Slovenský futbalový brankár Marek Rodák predĺžil zmluvu s anglickým druholigovým tímom Fulham do leta 2020. Informuje o tom oficiálna klubová stránka.

Rodák prišiel do londýnskeho mužstva v roku 2013 z Košíc a odvtedy pôsobil v jeho mládežníckych výberoch či na hosťovaniach v nižších ostrovných ligách. V prebiehajúcej sezóne nastupuje za Rotherham United v League One - tretej najvyššej súťaži. V nej odohral 20 duelov, v ktorých inkasoval 24 gólov a päťkrát vychytal čisté konto. Rotherhamu patrí priebežne piata priečka tabuľky a bojuje o postup. V auguste už debutoval aj za A-tím Fulhamu v Ligovom pohári proti Wycombe Wanderers (2:0).

"V prvom rade som veľmi šťastný, že som podpísal nový kontrakt s Fulham FC. Vždy som tu bol šťastný a preto som sa rozhodol zostať. Prišiel som sem, keď som mal 16 rokov, hral som za výber U18 a rezervu a tento rok aj v prvom tíme v Carabao Cup-e. Premiéra mi dala veľa skúseností a verím, že prídu ďalšie štarty v A-tíme. Táto sezóna v Rotherham je výborná. Hráme pekný futbal a vyhrávame, dúfam, že sa budeme držať blízko čela. Mojím cieľom je postúpiť s Rotherhamom a dúfam, že postúpi aj Fulham," povedal pre klubovú stránku.