Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Brighton vyhral vonku po 34 rokoch, pod Biličom sa kýve stolička

Slaven Bilič, archívna snímka Foto: TASR/AP

Spolumajiteľ WHU David Sullivan ešte pred piatkovým zápasom chorvátskeho kouča podržal vyhlásením, že plánujú s Biličom dodržať kontrakt, ktorý mu vyprší po konci sezóny.

Londýn 21. októbra (TASR) - Prvýkrát od roku 1983 sa futbalisti Brighton & Hove Albion dočkali víťazstva na ihrisku súpera v anglickej Premier League. V piatkovom dueli 9. kola na pôde West Hamu United dokonca oslávil nováčik najvyššiu výhru v sezóne (3:0) a v neúplnej tabuľke sa posunul na desiate miesto. Zdolaný tím klesol vinou skóre na 17. priečku a jeho tréner Slaven Bilič sa tak ocitol ešte pod väčším tlakom.

Brighton v predchádzajúcich štyroch ligových stretnutiach na ihriskách súperov skóroval iba raz, ale na Olympijskom štadióne v Londýne stihol dať dva góly za polčas. Skóre otvoril v 10. minúte hlavičkou po štandardnej situácii 34-ročný útočník Glenn Murray a tesne pred prestávkou zvýšil náskok hostí Kolumbijčan Jose Izquierdo strelou spoza šestnástky. Štvrťhodinu pred koncom poistil Murray triumf gólom z pokutového kopu. "Už na tréningoch počas týždňa som videl náznaky lepšieho prístupu hráčov. Všetci sme cítili, že toto bude zápas, ktorý nás nakopne," vyslovil sa tréner Brightonu Chris Hughton.

Zato trénerská stolička pod Biličom sa poriadne rozkývala a britské médiá predpovedajú jeho skoré odvolanie. Spolumajiteľ WHU David Sullivan ešte pred piatkovým zápasom chorvátskeho kouča podržal vyhlásením, že plánujú s Biličom dodržať kontrakt, ktorý mu vyprší po konci sezóny. "Správna rada klubu urobí, čo uzná za vhodné, je to jej rozhodnutie. V takejto situácii sme už boli a dostali sme sa z nej. Ako tréner beriete za výsledky plnú zodpovednosť. Nechcem sa za niečo skrývať," citovala Biliča agentúra DPA.