Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Costove chúťky na góly sa dostali ku Škrtelovi, chce ho zastaviť

Na snímke kapitán futbalovej reprezentácie SR Martin Škrtel počas tlačovej konferencie pred 2. kolom kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Španielsko 8. októbra 2014 v Žiline. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner slovenského národného mužstva Ján Kozák verí, že proti Španielom nastúpia aj Hamšík a Mak.

Žilina 8. októbra (TASR) - Zdravotný stav slovenských futbalových reprezentantov Mareka Hamšíka a Roberta Maka je pred štvrtkovým zápasom kvalifikácie EURO 2016 proti Španielsku v Žiline taký, že im umožní absolvovať predzápasový tréning. Uviedol to tréner národnej reprezentácie Ján Kozák na stredajšej oficiálnej tlačovej konferencii pred očakávaným zápasom C-skupiny.

Oboch hráčov pred zápasom trápila viróza. Všetci ďalší hráči by mali byť na sto percent pripravení do súboja proti úradujúcim majstrom Európy zasiahnuť. "Chcem veriť, že do zajtrajšieho zápasu budú všetci v poriadku. Boli trochu problémy, ale to je bežná a normálna vec. Verím, že všetci budú na 100 percent pripravení," povedal Kozák a situáciu okolo špílmachra SSC Neapol a stredopoliara PAOK Solún konkretizoval: "Marek ešte v sobotu trénoval a potom mal vysoké teploty. Boli sme plní očakávaní, kedy príde medzi nás. My sme ho netlačili do ničoho. Včera sa k nám pridal a už trénoval. Verím, že bude všetko v poriadku aj teraz na večernom tréningu a aj v samotnom zápase. Mak včera netrénoval, mal zvýšenú teplotu. Lekári ho dali do poriadku, trénovať bude a sám som zvedavý, čo s ním tá záťaž urobí."

Kozák rešpektuje silu súpera, o výsledku nechce hovoriť

Na snímke tréner futbalovej reprezentácie SR Ján Kozák počas tlačovej konferencie pred 2. kolom kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Španielsko 8. októbra 2014 v Žiline.
Foto: TASR/Michal Svítok
S čím by bol tréner domáceho výberu po zápase pod Dubňom spokojný? "Stále hovorím, že každý medzištátny zápas je dôležitý a je to sviatok. Nie to ešte tento s úradujúcimi majstrami Európy. O výsledku by som nerozprával, Španieli majú z 27 zápasov 25 výhier a dve remízy. My sa pokúsime podať čo najlepší výkon a samozrejme rešpektujeme silu súpera." Domáci lodivod prízvukoval, že rozhodujúcim faktorom bude pripravenosť oboch aktérov v momente zápasu: "Niekoľko rokov sa všetci snažia na Španielov niečo vymyslieť. Nedarilo sa im to, až na posledný svetový šampionát. My musíme byť v prvom rade dobre pripravení. Myslím, že máme dostatok skúsených a kvalitných hráčov, aby mal zápas dobrú športovú úroveň. Bolo by pekné skórovať, ale góly je čoraz ťažšie dosiahnuť, najmä proti takémuto súperovi. To ale uvidíme až zajtra. Ukáže to samotný zápas."

Z tréningu slovenských futbalistov:



Úspešný československý reprezentant Kozák ako hráč nastúpil proti kolegovi na lavičke "La Furia Roja" Vicente del Bosquemu a uspel. "Vysoko si vážim pána trénera súpera, nakoľko je to veľký tréner aj človek a dosiahol prakticky všetky tituly. Je pravdou, že na tomto poli patrí medzi najúspešnejších. Pamätám si, hral som proti nemu dvakrát, v Bratislave myslím, že v sedemdesiatom deviatom sme Španielsko porazili gólom Bélu Masného 1:0, a v odvete sme pred mojimi narodeninami v apríli osemdesiateho roku remizovali 2:2, kde góly dával Zdeno Nehoda. On hral v Bratislave polčas a tam hral celý zápas. Takže v tomto som mal navrch," opísal kormidelník SR spomienky na vzájomnú hráčsku konfrontáciu.

Fotogaléria z tréningu Slovákov:


Za slovenskú kabínu sa pred kamery a mikrofóny médií posadil kapitán Martin Škrtel, obranca FC Liverpool. Podľa neho sa domáci výber teší na dobrú atmosféru, ktorá Slovákov poženie vpred: "Určite každému hráčovi sa hrá lepšie na plnom štadióne. V predchádzajúcich zápasoch nebola taká divácka účasť, myslím na súboj s Maltou. Zajtra to bude iné a my sa na to tešíme. Dúfam, že divákov výkonom aj výsledkom potešíme," povedal slovenský kapitán.

Na otázku španielskeho žurnalistu ako zastaviť v momentálnej streleckej forme útočníka Chelsea Londýn Diega Costu (viac sa dočítate TU), ktorého Škrtel pozná z anglickej Premier League, domáci líder odvetil: "My obrancovia urobíme všetko preto, aby sme mu to čo najviac znepríjemnili a nedovolili sme mu streliť gól. Je našou úlohou zabrániť mu streliť gól. Uvidíme, ako to skončí, aj my máme kvalitných hráčov, ktorí vedia streliť gól. Verím, že sa im to podarí."





predpokladaná zostava SR:

SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka - Mak, Hamšík, Weiss - Nemec