Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

CR7 vyrovnal Messiho i Raula. Ronaldo počúval chválu z každej strany

Útočník Realu Cristiano Ronaldo sa snaží skórovať v zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov Schalke 04 - Real Madrid v Gelsenkirchene 18. februára 2015. Foto: TASR/AP

Cristiano Ronaldo prispel najväčšou mierou k stredajšiemu úspechu úradujúceho európskeho šampióna v prvom osemfinále Ligy majstrov.

Gelsenkirchen 19. februára (TASR) - Prvý gól dal, na druhý prihral a so 76 gólmi v európskych klubových súťažiach vyrovnal rekord Raula Gonzaleza a Lionela Messiho. Cristiano Ronaldo prispel najväčšou mierou k stredajšiemu úspechu úradujúceho európskeho šampióna v prvom osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 v Gelsenkirchene (2:0).

Pri prvom góle zostal najlepší futbalista sveta podľa FIFA v 16-ke úplne nepokrytý a to je pre súperov smrtiaca chyba. Bez problémov prekonal hlavou mladého 19-ročného brankára domáceho bundesligistu Timona Wellenreuthera, ktorý v LM debutoval proti najsilnejšiemu možnému súperovi. CR7 nedal gól v predchádzajúcich troch zápasoch a médiá už písali o jeho kríze. "Je normálne, že ak sa Ronaldo, ktorý dá za sezónu 60 gólov, nepresadí tri či štyri zápasy za sebou, začne sa špekulovať, že niečo nie je v poriadku," povedal na margo spoluhráča jeho krajan a stopér "pusiniek" Pepe a dodal: "Ale nás zaujíma len to, že vždy dokáže pomôcť tímu. Je rovnaký ako vždy. Šťastný, povzbudzuje spoluhráčov a to je to, čo prináša do kabíny."

Ronaldo strelil v Lige majstrov už 73 gólov, šesť v siedmich zápasoch v tejto sezóne. K nim pridal aj tri asistencie. V historických tabuľkách zaostáva za lídrom Messim o dva góly. Taliansky tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti tiež ocenil výkon jeho hviezdneho zverenca: "Dal gól, hral dobre, mal asistenciu. Je späť. Cristiano Ronaldo žije pre góly. Ale pre nás nie je problém, ak aj zopár zápasov neskóruje. Teraz dal ale dôležitý úvodný."

Taliansky kormidelník Schalke Roberto Di Matteo na adresu C. Ronalda skonštatoval: "Pozrite sa na jeho ofenzívnu kvalitu. Tá bola rozhodujúca. Vbehne do šestnástky raz a strelí gól. Potom pripravil druhý gól."

Desaťnásobný európsky majster Real vykročil rázne do štvrťfinále, v odvete na Santiago Bernabeu 10. marca bude mať portugalský kanonier ďalšiu príležitosť zveľadiť gólové konto. "Cristiano však nie je posadnutý strieľaním gólov. Tie prichádzajú vtedy, keď mužstvo dobre pracuje ako celok," myslí si jeho spoluhráč Marcelo, ktorému Ronaldo prihral na utešený druhý gól.