Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Del Bosque tvrdí: Duel v Žiline pre nás najdôležitejší v skupine

Na snímke tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque počas tlačovej konferencie pred 2. kolom kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Španielsko 8. októbra 2014 v Žiline. Foto: TASR/Michal Svítok

Trénerovi majstrov sveta 2010 aj Európy 2012 sa celkom pozdávalo aj prostredie, ktoré na Slovensku favoriti našli.

Žilina 8. októbra (TASR) - Tréner španielskych futbalových majstrov Európy Vicente del Bosque očakáva od štvrtkového zápasu na Slovensku v kvalifikácii EURO 2016 náročný boj, myslí však pozitívne. Základnú zostavu, ktorú pošle v zápase C-skupiny na trávnik štadióna pod Dubňom v Žiline proti slovenskému kolegovi Jánovi Kozákovi má síce už v hlave, ale logicky ju neprezradil.

"Základnú zostavu mám v hlave, to je jasné, ale uvidíme ešte, čo sa udeje zajtra. Ako sa budú hráči cítiť po zdravotnej stránke," skonštatoval 63-ročný tréner hostí, ktorý tiež odmietol bližšie rozoberať aj ďalšie otázky smerujúce k zostave. Teda, či napríklad bude chytať ikona Realu Madrid Iker Casillas, alebo či budú hostia hrať na jedného útočníka Diega Costu: "Máme dôveru v náš tím a máme troch výborných brankárov. O tom, kto bude chytať, sa ešte rozhodnem. Zápas nebude len o držaní lopty, pôjde o ofenzívnu hru a uvidím, akých hráčov na to zvolím."

Fotogaléria z tréningu Španielov:



Slovákov má kouč, ktorý s "bielym baletom" dvakrát vyhral prestížnu Ligu majstrov, dosť informácií. Na margo očakávania od duelu preto doplnil: "Bude to ťažký zápas, pre nás najdôležitejší v skupine. Slovenskí hráči dávajú vcelku dosť gólov, budeme musieť ich silu eliminovať. Máme však pozitívne vyhliadky."

Trénerovi majstrov sveta 2010 aj Európy 2012 sa celkom pozdávalo aj prostredie, ktoré na Slovensku favoriti našli: "Vidím to pozitívne, sme dobre naladení. Zápas je pred nami a je pre nás dôležité získať tri body v akýchkoľvek podmienkach."

O tréning Španielov bol veľký záujem:



Španieli v septembri na úvod bojov o finálový turnaj vo Francúzsku deklasovali na domácej pôde Macedóncov 5:1. Aj po istej generačnej obmene po MS v Brazílii, kde nepostúpili ako obhajca zo základnej skupiny, tak opäť nabrali sebavedomie. "Zápas s Macedónskom bol pre nás dôležitý a bol trošku prelomový, čo sa týka systému hry. Problémy sme nemali a myslím, že to bude v poriadku aj teraz."

V.Bosque: Zápas so Slovenskom je pre nás najdôležitejší v skupine



R. Albiol: Dúfame, že Hamšík nebude mať deň