Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Destro skóroval zo 45 metrov, gól venoval Tottimu k 38. narodeninám

Mattia Destro sa teší z gólu Foto: TASR/AP

O takomto góle som sníval už dlhší čas, nachytať brankára na hruškách. Venujem ho Francescovi ako narodeninový darček, uviedol po stretnutí Destro.

Rím 28. septembra (TASR) - Futbalisti AS Rím majú za sebou stopercentný vstup do novej sezóny talianskej Serie A. Vicemajstri Apeninského polostrova vyhrali prvých päť stretnutí, rovnakou bilanciou sa môže pochváliť iba Juventus Turín ako úradujúci šampión.

V sobotu Rimania zdolali Hellas Verona 2:0. V deň zápasu oslávil dlhoročný kapitán AS Francesco Totti 38. narodeniny. Okrem zisku troch bodov ho potešil aj jeho spoluhráč Mattia Destro, ktorý sa prezentoval exportným gólom z takmer polovice ihriska. Destro si na hrudi spracoval výkop od brankára Morgana De Sanctisa pri poliacej čiare, loptu si nechal raz padnúť na trávnik a potom zo vzdialenosti 45 metrov dlhým lobom prekonal gólmana Hellasu Pierliugiho Golliniho, ktorý v tom momente nebol dobre postavený a na svoju pozíciu doplatil.



"O takomto góle som sníval už dlhší čas, nachytať brankára na hruškách. Venujem ho Francescovi ako narodeninový darček," uviedol po stretnutí Destro. Totti, ktorý oblieka dres rímskeho klubu už 23 rokov, zožal pri svojom odchode z trávnika v 67. minúte ovácie divákov na Olympijskom štadióne. "Francesco opäť patril medzi našich najlepších hráčov. Spolu s Ademom Ljajičom unavili defenzívu súpera a potom prišli aj naše góly," hodnotil duel kouč AS Rudi Garcia.

Rimanov budúcu nedeľu čaká v súboji o špicu tabuľky majstrovský Juventus, duel je na programe v nedeľu 5. októbra v Turíne.