Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Futbalisti Spartaka Trnava veria v postup cez Bijeljinu

Futbalisti FC Spartak Trnava, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Výsledok 0:2 je ťažký, ale vzhľadom na kvalitu Radniku Bijeljina určite nie neriešiteľný.

Trnava 17. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia na odvetný súboj 1. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020 s odhodlaním odvrátiť hrozbu vypadnutia zo súťaže po minulotýždňovej prehre 0:2 na ihrisku Radniku Bijeljina. Víťaz Slovenského pohára - Slovnaft Cupu po zmene majiteľov a najmä po veľkom prievane v mužstve zatiaľ hľadá svoju tvár, po prehre 0:3 so Slaviou Praha v súboji o Československý superpohár nezvládol ani úvodný duel EL proti tímu z Bosny a Hercegoviny, ale vo štvrtok na Štadióne Antona Malatinského môže zložiť reparát.

Výsledok 0:2 je ťažký, ale vzhľadom na kvalitu Radniku Bijeljina určite nie neriešiteľný. "Súper má skúsenejšie mužstvo, čo dokázal pretaviť do dvojgólového náskoku. Analyzovali sme zápas v Banja Luke a hru súpera, musíme podať lepší a zodpovednejší výkon. Sme len v polčase, je pred nami 90 minút a pobijeme sa o postup. Očakávam pozitívnu odpoveď od hráčov, chceme byť viac na lopte a útočiť. Budeme bojovať do poslednej sekundy aj s podporou našich skvelých fanúšikov, ktorí vždy stoja pri mužstve," povedal tréner Ricardo Cheu na stredajšej tlačovej konferencii.

Podľa Dobrivoja Rusova nebudú hráči Spartaka v odvete pod tlakom a zmazať dvojgólové manko je v ich silách. "V prvom zápase nám nevychádzala finálna fáza a naopak, súper bol v našej šestnástke efektívny. Veríme, že strelíme potrebné dva, tri góly a žiadny nedostaneme. Nebude to od začiatku hurá systém, hrá sa celých 90 minút. Prehra 0:2 nie je katastrofa, nesmieme to však otvoriť až príliš a aj keby bolo po prvom polčase 0:0, môžeme to vybojovať do postupu," vyhlásil brankár "andelov".

V mužstve Spartaka sa udiali v lete veľké zmeny, prišlo desať nových hráčov a až trinásti odišli. Novým trénerom sa stal Portugalčan Cheu, ktorý na lavičke nahradil Michala Ščasného. Po súboji s Bijeljinou pokračujú "andeli" v rýchlom tempe, už v nedeľu sa v 1. kole nového ročníka Fortuna ligy predstavia doma proti Seredi. Cieľ tímu je skončiť v prvej polovici tabuľky. "V našich víziách sme proklamovali, že budeme skladať mužstvo s citom. Niečo sa podarilo, niečo nie, ale tento proces ešte nie je uzavretý. S trénerom denne sedíme a riešime otázky ohľadom posilnenia kádra. Verím, že sa nám v najbližších dňoch podarí uzavrieť súpisku, riešime tri pozície - hľadáme pravého obrancu, stredopoliara a hrotového útočníka, ktorý je silný v šestnástke. Snažíme sa podporovať trénerove myšlienky, chce do mužstva zabudovať mladých hráčov. Určujúce budú prvé tri zápasy, ktoré nám vystavia vysvedčenie našej práce. Cieľ je dostať sa do prvej šestky," konštatoval športový riaditeľ Andrej Kostolanský.

Zmeny v kádri:


príchody: Matej Jakúbek (MFK Dubnica), Bogdan Mitrea (Doxa Katokopias), Marko Tešija (FK Senica), Marko Marinkovič (FK Napredak Kruševac), Filip Oršula (Slovan Liberec), Alex Sobczyk (Floridsdorf), Jozef Menich (ŠKF Sereď), Marko Kelemen (DAC Dunajská Streda), Emir Halilovič (FK Sarajevo), Timotej Záhumenský (DAC Dunajská Streda, hosťovanie)

odchody: David Depetris (AS Trenčín), Marek Janečka, Matúš Čonka (obaja MFK Karviná), Tomáš Košút (FK Senica), Anton Sloboda, Štefan Pekár (Spartak Myjava), Myenty Abena (ŠK Slovan Bratislava), Fabian Miesenböck (koniec zmluvy), Musefiu Ashiru (koniec zmluvy), Kire Markoski (koniec hosťovania), Jiří Kulhánek (koniec hosťovania), Václav Dudl (koniec hosťovania), Jakub Rada (koniec hosťovania)