Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

FIFA reagovala na obvinenia kritikou médií a bývalých zamestnancov

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a nástupca Josepha Blattera - Švajčiar Gianni Infantino. Foto: TASR/AP

Prezident FIFA mal podľa obvinení iniciovať viaceré zmeny v kritizovanej novele Etického kódexu, ktorá vstúpila do platnosti v auguste tohto roku.

Zürich 3. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) reagovala na obvinenia vznesené voči prezidentovi Giannimu Infantinovi kritikou médií a bývalých zamestnancov. Infantino mal podľa dokumentov zverejnených prostredníctvom platformy Football Leaks ovplyvniť znenie novely Etického kódexu FIFA.

"Tieto nepravdivé informácie šíria bývalí funkcionári, a tiež tí, ktorí sú nespokojní so súčasným vedením. Sme si vedomí toho, že existujú ľudia, ktorí chcú v dôsledku vlastnej frustrácie zničiť federáciu," uviedla v sobotu FIFA vo svojom stanovisku.

Prezident FIFA mal podľa obvinení iniciovať viaceré zmeny v kritizovanej novele Etického kódexu, ktorá vstúpila do platnosti v auguste tohto roku. Vypracovanie novely pritom malo byť plne v kompetencii nezávislej Etickej komisie FIFA. Jedným z viacerých návrhov Infantina, ktorý sa premietol do konečnej verzie novely, je aj nutnosť súhlasu hlavného vyšetrovateľa FIFA so začatím predbežného konania voči funkcionárom podozrivým z korupcie.

FIFA vo svojom vyhlásení uviedla, že "žiadna zo zverejnených správ neobsahovala nič, čo by poukazovalo na porušenie zákona, stanov, či predpisov." Informovala agentúra DPA.