Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

FIFA vyšetruje Neymarov prestup do Barcelony

Neymar Foto: TASR/AP Photo

Katalánci podľa pôvodných informácií zaplatila za Neymara 55 miliónov eur, ale neskôr funkcionári katalánskeho klubu uviedli, že čiastka bola podstatne vyššia

Berlín 16. októbra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyšetruje na žiadosť brazílskeho klubu FC Santos prestup útočníka Neymara do FC Barcelona. Informovala agentúra dpa.

Podľa brazílskeho portálu Globoesporte požaduje Santos trest pre svojho bývalého hráča za porušenie pravidiel FIFA pri prestupe do Barcelony. Santos argumentuje, že Neymar a jeho otec, ktorý ho zastupoval v rokovaniach použili korupčné praktiky a tie spôsobili finančné ujmy brazílskemu klubu. Neymar podľa španielskych médií obvinenia popiera a vraj má písomné povolenie od prezidenta Santosu, že mohol rokovať s Barcelonou.

Barcelona podľa pôvodných informácií zaplatila za Neymara 55 miliónov eur, ale neskôr funkcionári katalánskeho klubu uviedli, že čiastka bola podstatne vyššia. Santos tvrdí, že nedostal skutočný podiel z transakcie. Brazílsky úrady vyšetrujú Neymara aj z údajných daňových podvodov a nedávno zmrazili aktíva v hodnote 47 miliónov dolárov, ktoré patria jemu a jeho rodine. Podľa niekorých španielskych médií stál Neymar Barcelonu až 95 miliónov eur.