Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Futbal

Anglickí futbalisti proti Španielom bez Kanea, Nemci navštívia pápeža

Na snímke gólová radosť hráčov Anglicka v prvom zápase kvalifikácie MS 2018 vo futbale skupiny F Slovensko - Anglicko v Trnave 4. septembra 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Sériou utorkových prípravných zápasov ukončia európske futbalové reprezentácie svoj program pre rok 2016. Menu ponúka hneď dva veľké šlágre - Anglicko hostí Španielsko a Taliansko privíta Nemecko.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Sériou utorkových prípravných zápasov ukončia európske futbalové reprezentácie svoj program pre rok 2016. Menu ponúka hneď dva veľké šlágre - Anglicko hostí Španielsko a Taliansko privíta Nemecko.

Prestížny duel proti Španielom bude pre domáceho trénera Garetha Southgatea štvrtý a zároveň posledný vo funkcii dočasného kouča. V nasledujúcich dňoch čelní predstavitelia anglickej Futbalovej asociácie (FA) rozhodnú, či zostane pri kormidle aj na jar. Southgate sa ako dočasný lodivod osvedčil, keď tím pod jeho vedením v troch zápasoch ani raz neinkasoval. Albión pod jeho taktovkou zdolal Maltu 2:0, remizoval v Slovinsku 0:0 a v piatkovom ostrovnom derby predčil rivala zo Škótska po výsledku 3:0. Samotný kouč je pripravený vo funkcii zotrvať. "Nemám žiadne obavy, že by som túto robotu nezvládol. Dajú sa ľahko nájsť jej negatíva, no práca so špičkovými hráčmi a veľké zápasy na reprezentačnej úrovni všetko prevažujú," uviedol Southgate pre britské médiá.

V utorok mu bude chýbať Harry Kane. Útočník Tottenhamu dostal voľno, keďže sa zotavuje zo zranenia členka. Piatkový duel proti Škótsku odsledoval z lavičky náhradníkov. "Prípravu, ktorú absolvujeme, Harry momentálne nepotrebuje. Prvoradé je, aby sa dal zdravotne stopercentne do poriadku," dodal Southgate, ktorý na jeho miesto nepovolal náhradu. Do útoku tak bude mať k dispozícii päticu Daniel Sturridge, Jamie Vardy, Marcus Rashford, Wayne Rooney a Theo Walcott.

Nemci sa v Miláne predstavia štyri dni po tom, ako v kvalifikačnom súboji C-skupiny deklasovali San Maríno 8:0. Ešte pred zápasom sa mužstvo zastaví vo Vatikáne, kde bude na programe krátke stretnutie s pápežom Františkom. Podľa trénera úradujúcich majstrov sveta Joachima Löwa to bude pre každého hráča špeciálny moment. "Je dobré pre mužstvo, že nemusíme ísť rovno do Milána a môžme sa zastaviť v Ríme. V hlavnom meste je k videniu veľa vecí a ja osobne sa teším na historické pamiatky. Stretnutie s pápežom bude výnimočný moment pre každého z nás," povedal Löw pre oficiálny web Nemeckého futbalového zväzu (DFB).

Nemci v aktuálnom roku Talianov už dvakrát zdolali. "Zakončiť rok víťazstvom nad Talianskom by bolo ideálne. Samozrejme, v zostave v porovnaní s kvalifikáciou nastanú zmeny. V akcii chcem vidieť viacerých hráčov, ktorí nedostali príležitosť predtým. Každopádne tak, ako v každom zápase, pôjdeme za víťazstvom," dodal Löw.

Prípravné zápasy - utorok (15. novembra):

17.00 Rusko - Rumunsko /Groznyj/
18.00 Malta - Island /Ta'Qali/
18.00 Mozambik - JAR /Maputo/
18.45 Maďarsko - Švédsko /Budapešť/
20.00 Ukrajina - Srbsko /Charkov/
20.30 Česko - Dánsko /Mladá Boleslav/
20.45 Taliansko - Nemecko /Miláno/
20.45 Severné Írsko - Chorvátsko /Belfast/
20.45 Rakúsko - SLOVENSKO /Viedeň/
21.00 Anglicko - Španielsko /Londýn/
21.00 Francúzsko - Pobrežie Slonoviny /Lens/