Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

VIDEO:Arsenal dobyl v pohári Old Trafford, skratové vylúčenie Di Mariu

Hráč Arsenalu Danny Welbeck (v strede) strieľa svoj druhý gól vo štvrťfinálovom zápase anglického FA Cupu Manchester United - Arsenal Londýn v Manchesteri 9. marca 2015. Foto: TASR/AP

Pre Londýnčanov to bol prvý triumf na Old Trafforde z predchádzajúcich 11 zápasov, celkovo zdolali United iba po druhý raz z ostatných 16 vzájomných duelov.

Manchester 10. marca (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn úspešne pokračujú na ceste za obhajobou triumfu v FA Cupe. Zverenci trénera Arsena Wengera zvíťazili v pondelkovom štvrťfinálovom stretnutí na ihrisku Manchestru United 2:1, keď o ich postupe rozhodol bývalý hráč domáceho tímu Danny Welbeck.

Skóre otvoril v 26. minúte po vydarenej kombinačnej akcii hosťujúci Nacho Monreal, za United vyrovnal o tri minúty neskôr hlavičkou kapitán Wayne Rooney. Domáci potom dostali súpera pod tlak, ale nedokázali využiť ani jednu z viacerých sľubných príležitostí. Po hodine hry sa presadil Welbeck, ktorý využil chybu Antonia Valenciu. Snahu "červených diablov" o vyrovnanie však zmaril zbytočným vylúčením Angel di Maria. Argentínsky krídelník najskôr dostal za filmovanie prvú, za následné protesty aj druhú žltú kartu a musel predčasne pod sprchy. Arsenal si už víťazstvo nad oslabeným súperom nenechal vziať a po záverečnom hvizde mohol oslavovať postup.

Pre Londýnčanov to bol prvý triumf na Old Trafforde z predchádzajúcich 11 zápasov, celkovo zdolali United iba po druhý raz z ostatných 16 vzájomných duelov. Kouč Wenger tak mal všetky dôvody na radosť: "Hrali sme veľmi dobre a víťazstvo si zaslúžili. Začali sme síce ustráchane, ale postupne sa dostali do tempa. Navyše sme súperovi nedovolili hrať jeho hru."

Opačný názor mal jeho náprotivok na domácej lavičke Louis van Gaal. "Zápas sme si prehrali sami. Zbytočne sme strácali lopty, čo skúsený súper využil. Hráči sú veľmi smutní, pretože vedia, že toto bol duel, ktorý sme mali vyhrať," hodnotil duel van Gaal.



Televízne zábery ukázali, že di Maria pri protestoch po prvej žltej karte strčil do arbitra Michaela Olivera. Van Gaal označil konanie bývalého hráča Realu Madrid za skrat. "Na rozhodcu sa nesiaha nikde. Ani v Španielsku, ani v Anglicku. Angel je horkokrvný typ futbalistu, v podobných situáciách sa musí vedieť ovládať," komentoval incident holandský kouč United.

Arsenal sa v semifinále FA Cupu stretne s úspešnejším z dvojice Bradford - Reading.