Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Futbalisti AS Trenčín mali napriek jasnému náskoku namále

Tréner AS Trenčín Martin Ševela Foto: TASR

V polovici druhého polčasu viedla domáca Vojvodina už 3:0 a slovenský zástupca iba s vypätím všetkých síl napokon náskok z prvého zápasu ustrážil.

Novi Sad 25. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín sa vo štvrtok zahrávali s ohňom. Na odvetu 2. predkola Európskej ligy do srbského Nového Sadu cestovali s komfortným štvorgólovým plusom, postup ďalej im ale takmer utiekol pomedzi prsty. V polovici druhého polčasu viedla domáca Vojvodina už 3:0 a slovenský zástupca iba s vypätím všetkých síl napokon náskok z prvého zápasu ustrážil. Môže sa tak tešiť na konfrontáciu s účastníkom anglickej Premier League Hull City. Prvý súboj 3. predkola je na programe 31. júla na štadióne v Žiline, odveta 7. augusta v Anglicku.

"Pocity, ktoré som mal po treťom góle súpera, som ešte ako kouč nezažil. Nepamätám si, že by som bol pod takým stresom, ale to je náš trénerský chlebíček," hodnotil krátko po nervydrásajúcom závere odvetného stretnutia kormidelník Trenčanov Martin Ševela. Toho mohol po nevýraznom výkone tešiť iba súhrnný rezultát z oboch duelov. "Jediné, čo ma dnes teší je, že sme splnili misiu a postúpili ďalej. Môžeme byť radi, že sa poháre hrajú na dva zápasy. Pre naše mladé mužstvo bola táto odveta veľkou školou a musíme si z toho zobrať to pozitívne."

Ševela pred odvetou hráčov na tlak súpera pripravoval, ale aj tak atmosfére podľahli. Vysoké napádanie Vojvodiny robilo defenzíve problémy a po inkasovaných góloch išla dole aj psychika. "Znepríjemnili nám to tak, ako sme my hráčom Vojvodiny znepríjemnili náš domáci zápas. Potvrdilo sa to, na čo sme hráčov pripravovali, že súper na nás vybehne, bude agresívny a bude mať veľkú túžbu nás zdolať. Musíme si z toho zobrať veľké ponaučenie do ďalších zápasov a to nielen čo sa týka Európskej ligy, ale aj domácej ligovej súťaže," zdôraznil tréner. Zverencom po zápase vyčítal najmä prístup. "Z našej strany tam nebolo toľko srdiečka, koľko by som si predstavoval a to si musíme s chlapcami vydiskutovať. Ešte nedávno som hrával a viem, že to nie je jednoduché, keď sa súper dostane na koňa, ale to srdce tam musí byť oveľa-oveľa väčšie..."

Trenčín síce začal v odvete sympaticky, postupne ale prebral iniciatívu súper a takmer poslal duel až do predĺženia. Prípadný neúspech v ňom, či v penaltovom rozstrele by sa pre AS rovnal blamáži. "Mali sme celkom solídny vstup do zápasu. Zbytočne sme ale potom strácali lopty a púšťali súpera do nebezpečných situácií. Po našich chybách sme inkasovali góly, tridsať-štyridsať metrov od bránky sme stratili loptu a nedôsledne sme prepli smerom dozadu. Inkasovali sme góly a to bol vietor do plachiet hráčov súpera. Preto potrebujeme hrať takéto ťažké európske zápasy, aby sme sa s tým vedeli vysporiadať a poučiť sa z toho," tvrdí Ševela, ktorého tím jasne pocítil aj absenciu Alda Baeza. Ten pred odvetou zmenil dres a zamieril do Slavie Praha.

"Aldo bol veľmi dôležitý hráč nielen v kabíne, ale najmä na ihrisku. Je jasné, že nám chýba, v tomto dueli by nám pomohol. Na jeho pozíciu sme nasadili Milana Rundiča a hoci to nie je jeho post, zahral solídne. Nebolo to slabé, ale ani nijako oslňujúce. Budeme musieť túto stratu zaceliť."