Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Bale žiaril pri Lopeteguiho ligovej premiére: Odohral vynikajúci zápas

Gareth Bale (druhý zľava). Foto: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid v úvodnom kole španielskej La Ligy zdolali Getafe 2:0.

Madrid 20. augusta (TASR) - Nový tréner futbalistov Realu Madrid Julien Lopetegui zaznamenal úspešnú ligovú premiéru. Jeho zverenci v úvodnom kole španielskej La Ligy zdolali Getafe 2:0. Kouča potešil najmä výkon Garetha Balea, ktorý bol pri oboch góloch domácich. Najprv v 20. minúte odštartoval prienikom po ľavom krídle a následným centrom akciu, ktorá vyvrcholila gólovou hlavičkou Daniho Carvajala, a v 51. minúte po prihrávke Marca Asensia sám spečatil výhru "bieleho baletu".

Waleský krídelník sa strelecky presadil v prvom dueli ligovej sezóny už tretí rok za sebou. "Páčil sa mi výkon celého tímu a Gareth odohral vynikajúci zápas," pochválil Balea tréner Realu. "Po tomto víťazstve cítim obrovskú radosť. Prvý zápas býva vždy ťažký. La Liga je súťaž, ktorá vám povie, aký skutočne silný je váš tím. Sme šťastní a spokojní," citoval Lopeteguiho denník Marca.

Balea bolo v nedeľu plné ihrisko, hýril pohybom, okrem gólu opečiatkoval aj hlavičkou brvno. Keď ho v 77. minúte vystriedal na trávniku Lucas Vazquez, tribúny ho odmenili za výkon hlasitým potleskom. "Cítim sa dobre. Čo sa týka našich šancí v tejto sezóne, sme optimistickí," vyslovil sa Bale, ktorý by po odchode Cristiana Ronalda do Juventusu Turín mohol hrať v tíme výraznejšiu rolu.

Real si napravil chuť po prehre s mestským rivalom Atleticom v stredajšom súboji o Superpohár UEFA v Tallinne (2:4 pp). "Bolo pre nás dôležité, že sme vykročili do ligovej sezóny úspešne. Podali sme komplexný výkon. Toto je cesta, ktorou musíme pokračovať, ísť krok za krokom za naším cieľom," citovala agentúra DPA Marca Asensia. "Čo sa stalo v Superpohári, už nezmeníme, musíme otočiť stranu a ísť ďalej. Začala sa nám nová sezóna a my sme plní nádejí," dodal.

Lopetegui nechal sedieť iba na striedačke posilu z londýnskej Chelsea Thibauta Courtoisa, medzi žrďami sa predstavil Keylor Navas. Po Superpohári oddychovali aj Luka Modrič, Casemiro a Raphael Varane. Šancu v stredovej formácii dostal Dani Ceballos, často prehliadaný Lopeteguiho predchodcom Zinedinom Zidanom. "Odohral zaujímavé stretnutie. Ceballos je silná osobnosť, musí na sebe ešte ďalej pracovať, no určite nám pomôže," povedal Lopetegui na adresu 22-ročného stredopoliara.

Zápas, ktorý odštartoval na Santiago Bernabeu o 22.15 miestneho času, sledovalo "iba" 48.446 divákov. Podľa španielskych médií ide o najnižšiu návštevu na domácom zápase Realu od roku 2009, keď prišiel Ronaldo do Madridu z Manchestru United.