Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Novým trénerom Juventusu je Massimiliano Allegri

Massimiliano Allegri Foto: TASR/AP Photo

Podľa miestnych médií Allegri, ktorý naposledy trénoval milánske AC, podpísal s Juventusom dvojročný kontrakt.

Turín 15. júla (TASR) - Novým trénerom futbalistov Juventusu Turín sa stal Massimiliano Allegri. Vedenie talianskeho majstra ho vymenovalo len deň po prekvapujúcej rezignácii Antonia Conteho. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Klub zároveň oznámil, že nového kormidelníka oficiálne predstaví na tlačovej konferencii v priebehu stredy. Podľa miestnych médií Allegri, ktorý naposledy trénoval milánske AC, podpísal s Juventusom dvojročný kontrakt.

Conte prekvapujúco skončil ako tréner Juventusu Turín

Antonio Conte v utorok prekvapujúco skončil na lavičke talianskeho futbalového majstra Juventusu Turín. Urobil tak len niekoľko týždňov pred začiatkom novej sezóny.

Na snímke zo 7. apríla 2014 tréner Antonio Conte máva fanúšikom počas zápasu talianskej Serie A Juventus - Livorno na štadióne v Turíne.
Foto: TASR/AP
Svoje rozhodnutie oznámil prostredníctvom oficiálnej klubovej stránky. "Víťaziť je ťažké. Treba na to veľa snahy, špeciálne v klube ako je Juventus. No ja som dokázal, že som víťazný typ," uviedol. Conte sa zatiaľ nechcel vyjadriť ku svojej budúcnosti a ani k tomu, či má záujem o post trénera talianskej reprezentácie. Ten sa uvoľnil po MS, keď rezignoval doterajší kormidelník Cesare Prandelli. "Teraz myslím na súčasnosť a na rozhodnutie, ktoré som urobil. Ďakujem všetkým v klube," dodal.

Talianske médiá už uvažujú o jeho náhradníkovi. Horúcimi kandidátmi by mali byť Roberto Mancini či Massimiliano Allegri.

Štyridsaťštyriročný Conte mal ešte rok platnú zmluvu, "starú dámu" viedol od mája 2011 a získal s ňou tri ligové tituly. Z ďalších piatich sa tešil ešte ako hráč. Bývalý stredopoliar pôsobil v turínskom veľkoklube v rokoch 1991 až 2004 a v jeho farbách získal aj trofej pre víťaza Ligy majstrov. na konte má aj striebro z MS 1994 a EURO 2000.

O jeho odchode špekulovali médiá už na konci uplynulej sezóny. Conte mal údajne sám požiadať o rozviazanie kontraktu, no nakoniec si to rozmyslel.