Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Dunajská Streda doma remizovala s Nitrou

Na snímke vpravo Roman Gergel (DAC) a vľavo Jaroslav Kostelný (Nitra) v zápase 30. kola futbalovej Corgoň ligy medzi FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 11. mája 2014 v Dunajskej Strede. Foto: TASR/Martin Baumann

V tabuľke tak má predposledný DAC po odpočítaní šiestich bodov za stávkovú aféru stále trojbodový náskok pred poslednou Nitrou.

Dunajská Streda 11. mája (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda a FC Nitra si v dôležitom zápase 30. kola Corgoň ligy o záchranu rozdelili body po remíze 1:1. V tabuľke tak má predposledný DAC po odpočítaní šiestich bodov za stávkovú aféru stále trojbodový náskok pred poslednou Nitrou.

V najdôležitejšom zápase sezóny oboch tímov začali lepšie domáci. Tí už v 5. minúte pohrozili centrovanou loptou z kopačky Ujlaky, v šestnástke sa ale nenašiel žiadny dorážajúci hráč. O deväť minút neskôr mohol DAC premeniť územnú prevahu na vedúci gól, pred pripraveným Matúšom na hlavičku však dobre zasiahol Putnocký. V 17. minúte pálil spoza hranice "veľkého vápna" Gergel, ale ani jemu sa nepodarilo rozvlniť sieť.

Dunajská Streda bola aktívnejšia aj v ďalšom priebehu, no k slovu sa postupne dostala Nitra. Mikuš si v 35. minúte ideálne pohodil loptu na zakončenie do pravej strany, mal pred sebou už len brankára Penksu, ktorého trafil do nohy. O minútu neskôr sa však Nitrania radovali z prvého gólu, keď Šmehylov pokus z veľkého uhla nešťastne tečoval jeden z domácich hráčov v sklze do brány. Na prestávku odchádzali oba tímy za vyrovnaného skóre 1:1, v 41. minúte sa o prvý gól domácich postaral po otočke v pokutovom území presnou ľavačkou Matúš.

Aj druhý polčas priniesol zaujímavý zápas. V 51. minúte sa natlačil do zakončenia Brašeň, od lopty však bol v pokutovom území odstavený. Následne mohla nakloniť misky váh na svoju stranu aj Nitra, Šmehyl však v 64. minúte druhý gól hostí nepridal. S pribúdajúcim časom sa zápas dramatizoval a nervozita vyvrcholila v 78. minúte, keď sa po hrubom faule porúčal z trávniku Nitran Böm. Sedem minút pred koncom mohla rozhodnúť Nitra o svojom triumfe, ale Mikuš nevyužil obrovskú šanci, keď sám zoči-voči Penksovi neuspel. V dramatickom závere patrila prevaha domácim futbalistom, ale keďže sa im nepodarilo presilovku využiť, na Žitnom ostrove sa body po remíze 1:1 delili.

DAC Dunajská Streda - FC Nitra 1:1 (1:1)
Góly:
41. Matúš - 37. Šmehyl. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kostelný, Husár, ČK: 78. Böhm (Nitra), 6918 divákov

zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda:
Penksa - Turňa, Čaušič, Majerník, Sabo - Krišto, Straka - Ujlaky (72. Valenta), Gergel, Brašeň (81. Nguekam) - Matúš

FC Nitra: Putnocký - Pillár, Kostelný, Harbuľák, Husár - Šmehyl (89. Kráľ), Špalek (90.+2 Forbs), Augustín (84. Kutra), Kolbas - Mikuš, Böhm


Hlasy po zápase
Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy:
"Stretnutie negatívne poznačil zlý terén, ktorý viac vyhovoval súperovi. Musím však mojich chlapcov pochváliť za bojovnosť. Budeme pokračovať ďalej v ceste za záchranou v Corgoň lige."
Ladislav Hudec, tréner FC Nitra: "Podali sme výborný výkon, za ktorý musím hráčov pochváliť. Stretnutie ovplyvnil najmä ťažký terén. O zostupujúcom sa zatiaľ nerozhodlo, takže stále sme v hre o záchranu."