Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Futbal

Dostálek v Brne skončil, Zbrojovku povedie slovenský kouč Pivarník

Tréner Roman Pivarník. Foto: TASR/Milan Kapusta

Pivarník si do tímu priviedol svojich kolegov, s ktorými spolupracoval vo Viktorii Plzeň - asistenta Tomáša Truchu a trénera brankárov Martina Vaniaka.

Brno 4. októbra (TASR) - Funkcionári momentálne posledného tímu českej futbalovej ligy Zbrojovky Brno angažovali Romana Pivarníka do funkcie trénera A-mužstva.

Slovenský kouč podľa informácie portálu isport.cz viedol už stredajší dopoludňajší tréning. Popoludní s vedením klubu podpísal dvojročnú zmluvu, v prípade zostupu sa však môže kontrakt zmeniť. Do tímu si priviedol svojich kolegov, s ktorými spolupracoval vo Viktorii Plzeň - asistenta Tomáša Truchu a trénera brankárov Martina Vaniaka.

Trápiace sa Brno tak má v prebiehajúcej sezóne už tretieho hlavného trénera. "Zbrojovka nemôže zostúpiť. Musí zvládnuť tento ročník. Preto sme priviedli nového trénera," uviedol na mimoriadnej tlačovej konferencii majiteľ klubu Václav Bartoněk. "Do konca jesene by to chcelo získať 16 bodov. Bude to náročné, ale verím, že sa to zvládnuť dá," citoval server iDnes.cz slová Pivarníka.

Päťdesiatročný Pivarník, ktorý bol od aprílového "vyhadzovu" z Plzne na voľnej nohe, nahradí vo funkcii Richarda Dostálka. Brno je po 9. kole na chvoste tabuľky so ziskom štyroch bodov. Misia Pivarníka na novom pôsobisku sa začne po reprezentačnej prestávke dôležitým domácim zápasom so Slováckom, na ktoré Zbrojovka stráca štyri body.