Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Fanúšik Evertonu s dieťaťom na rukách udrel hráča Lyonu

Hráči Lyonu (v bielom) a Evertonu (v modrom) počas potýčky v zápase E-skupiny 3. kola skupinovej fázy Európskej ligy Everton F.C. - Olympique Lyon na štadióne v Liverpoole 19. októbra 2017. V 64. minúte sa po súboji domáceho kapitána Ashleyho Williamsa a brankára Lyonu Anthonyho Lopesa pri bránke hostí strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili viacerí hráči obidvoch mužstiev. Blízko k zábranám, pri ktorých futbalisti do seba strkali, sa dostal aj jeden priaznivec Evertonu a dvakrát udrel do hlavy hráča hostí. Domáci fanúšik mal na rukách malé dieťa, no i napriek tomu sa neváhal zapojiť do potýčky. Foto: TASR AP

Dôvodom je incident vo štvrtkovom zápase Európskej ligy UEFA 2017/2018 s francúzskym Olympique Lyon. Anglický futbalový klub FC Everton zrejme bude čeliť disciplinárnemu konaniu.

Liverpool 20. októbra (TASR) - Anglický futbalový klub FC Everton zrejme bude čeliť disciplinárnemu konaniu. Dôvodom je incident vo štvrtkovom zápase Európskej ligy UEFA 2017/2018 s francúzskym Olympique Lyon (1:2).

V 64. minúte sa po súboji domáceho kapitána Ashleyho Williamsa a brankára Lyonu Anthonyho Lopesa pri bránke hostí strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili viacerí hráči obidvoch mužstiev. Blízko k zábranám, pri ktorých futbalisti do seba strkali, sa dostal aj jeden priaznivec Evertonu a dvakrát udrel do hlavy hráča hostí. Domáci fanúšik mal na rukách malé dieťa, no i napriek tomu sa neváhal zapojiť do potýčky.

K incidentu sa po stretnutí pre britskú televíziu BT Sport vyjadril Williams: "To sa stáva, je to futbal. Obidve mužstvá chceli vyhrať a bolo tam veľa emócií."

Vedenie Evertonu v piatok informovalo, že mužovi zakáže vstup na všetky klubové zápasy. O incidente informovalo aj miestnu políciu podaním sťažnosti a tá bude výtržnosť ďalej vyšetrovať.


K incidentu sa po stretnutí pre britskú televíziu BT Sport vyjadril Williams: "To sa stáva, je to futbal. Obidve mužstvá chceli vyhrať a bolo tam veľa emócií."