Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Ježa prinútili ukončiť kariéru o sezónu skôr problémy s chrbtom

Róbert Jež Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pri poslednej diagnóze mu lekári neodporučili pokračovať, keďže má posunutú platničku, ktorá mu tlačí na nerv blízko miechy.

Trnava 4. júla (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Jež ukončil po sezóne 2015/2016 aktívnu činnosť napriek tomu, že s fortunaligovým klubom FC Spartak Trnava mal platnú zmluvu aj na ďalší ročník. Príčinou bol zdravotný stav 34-ročného stredopoliara so skúsenosťami z Česka alebo Poľska.

"Nemyslel som si, že patálie budú až také vážne, chrbát ma trápil asi päť rokov. Pri poslednej diagnóze mi už odporučili nepokračovať v kariére, mám posunutú platničku a tlačí mi na nerv. Po magnetickej rezonancii mi lekár oznámil, že je blízko miechy. Ak by som neprestal, mohlo by dôjsť k niečomu horšiemu," objasnil Jež v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku trnavského klubu. S kabínou sa rozhodol rozlúčiť po tom, ako päť dní ležal na infúziách v nemocnici a do chrbta dostal obstrek. "V šatni som to ešte ustál, no doma boli aj slzy. S chalanmi som sa však nevidel naposledy, určite zavítam na stretnutia. Prvý deň bol ťažký a smutný, teraz sa s tým vyrovnávam vcelku v poriadku. Samozrejme, chcel by som ešte hrať, ale i tak som bol odhodlaný skončiť po tejto sezóne," prezradil bývalý záložník Nitry, Plzne či Žiliny.

Ten zatiaľ nerozmýšľa o novom pracovnom zaradení. "Rozprávali sme sa s majiteľom Spartaka, pán Poór mi povedal, že ešte bude čas. Uvidíme, či mi nájde robotu v klube. Stále to je čerstvé, čas ukáže, kde napokon zakotvím. Momentálne sa tým intenzívne nezaoberám," priznal Jež, ktorý si trnavský dres obliekal od zimy a toto obdobie zhodnotil ako vydarené: "Kontrakt som podpísal v polovici sezóny. Na titul sme už šancu nemali, cieľ bol vybojovať Európsku ligu, čo sa nám podarilo. Začiatok z hernej stránky nebol dobrý, vyšiel nám záver súťaže. Ako každého futbalistu slovenského klubu ma lákalo zahrať si EL, chlapcom ju prajem." Jež si so Žilinou vyskúšal skupinovú fázu Ligy majstrov, čo považuje za vrcholný moment svojej čerstvo skončenej kariéry: "Dva zápasy so Spartou Praha sú pre mňa nezabudnuteľné, boli to pekné časy."