Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Sektor pre fanúšikov Slovana bude v Trenčíne uzavretý

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Disciplinárna komisia uložila ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze vstupu fanúšikov klubu do sektoru hostí na 1 súťažné stretnutie vo Fortuna lige.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) rozhodla, že sektor pre fanúšikov ŠK Slovan Bratislava bude uzavretý na sobotňajšom zápase 7. kola Fortuna ligy 2017/2018 v Trenčíne aj 24. septembra v 10. kole v Žiline. Informovala o tom úradná správa SFZ.

DK SFZ "na základe stanoviska DK FAČR, stanoviska klubu a vlastných zistení, za HNS (rasistické prejavy počas pokutových kopov) v stretnutí Česko - Slovenského pohára Fastav Zlín – ŠK Slovan Bratislava, odohraného dňa 23. júna 2017 v Uherskom Hradišti, podľa čl. 58/1g DP ukladá ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze vstupu fanúšikov klubu do sektoru hostí na 1 súťažné stretnutie vo Fortuna lige, podľa čl. 43/1, 2 DP, od 8. septembra," uvádza sa v úradnej správe číslo 11 v uznesení U147.

DK SFZ ďalej "berie na vedomie stanovisko klubu a za hrubé nešportové správanie divákov (vulgárne pokriky, vulgárne pokriky na predstaviteľov SFZ, použitie pyrotechniky, vhadzovanie predmetov do ihriska a poškodenie zariadenia štadióna) počas stretnutia 5. kola FL FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava, podľa čl. 58/1b, c DP ukladá ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze vstupu fanúšikov klubu do sektoru hostí na 1 súťažné stretnutie vo Fortuna lige, podľa čl. 43/1,2 DP, od 8. septembra a finančnú pokutu 1500 eur, podľa čl. 58/3 a čl. 12/6 DP. Zároveň ukladá klubu ochranné opatrenie, spočívajúce v príkaze nahradiť poškodenému klubu FC Spartak Trnava škodu spôsobenú disciplinárnym previnením a zaslať DK doklad o vysporiadaní spôsobenej škody, podľa čl. 43/1, 2o DP, do 30. septembra," píše sa v nasledujúcom uznesení U148.

DK tiež potrestala FC Spartak Trnava za hrubé nešportové správanie divákov (vulgárne pokriky) a nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) počas stretnutia 5. kola proti ŠK Slovan Bratislava finančnou pokutou 750 eur.