Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

ÚLK odobrila Skalici premiéru v lige s dvoma výnimkami

Prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák (uprostred) na tribúne počas zápasu C-skupiny kvalifikácie o postup na EURO 2016 Slovensko - Macedónsko, 14. júna 2015 v Žiline. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Popri víťazovi DOXXbet ligy - Zemplíne Michalovce - tak bude v najvyššej súťaži podľa očakávania účinkovať aj druhý tím "druhej" ligy MFK Skalica, ktorý v dvanásťčlennom pelotóne nahradí MFK Košice.

Bratislava 18. júna (TASR) - Futbalový klub MFK Skalica bude môcť v sezóne 2015/2016 účinkovať v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige. Rozhodlo o tom Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) ako jej riadiaceho orgánu na štvrtkovom zasadnutí s tým, že účastníkovi zo Záhoria ako nováčikovi medzi elitou udelilo dve výnimky - na umelé osvetlenie a šatňu pre hostí.

Popri víťazovi DOXXbet ligy - Zemplíne Michalovce - tak bude v najvyššej súťaži podľa očakávania účinkovať aj druhý tím "druhej" ligy MFK Skalica, ktorý v dvanásťčlennom pelotóne nahradí MFK Košice. Tie vypadli pre nesplnenie licenčných podmienok. Michalovčania nahradia medzi elitou Duklu Banská Bystrica, ktorá obsadila posledné miesto. Pre Michalovce a Skalicu pôjde o premiérovú účasť v najvyššej súťaži. Michalovčania v 1. kole (18. júla) privítajú majstrovský AS Trenčín, Skaličania sa predstavia na pôde MFK Ružomberok.

"Skalica má od 1. júla podľa súťažného poriadku po splnení licenčných podmienok právo štartovať v najvyššej slovenskej súťaži. ÚLK jej udelila dve výnimky, na ktoré sa ako pre každého nováčika vzťahuje polročná lehota. Ide o vybudovanie osvetlenia a zmodernizovanie šatne pre hostí. Skalica tak môže domáce zápasy hrávať na svojom štadióne. Dnes bol na zasadnutí prítomný aj zástupca klubu, ktorý nás informoval, že spomínané práce pokračujú v rýchlom tempe a vyvíja sa to veľmi dobre. V prípade, že by skalický štadión nespĺňal po pol roku podmienky pre najvyššiu súťaž, nahlásilo vedenie MFK za svoj náhradný domáci štadión stánok v susednej Senici," povedal pre TASR prezident ÚLK Ivan Kozák.