Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Únia ligových klubov podporila kampaň proti rasizmu

Na snímke hráči Košíc s tabuľkami stop rasizmu a násiliu, archívne foto Foto: TASR/František Iván

V rámci hesla Šport spája – rôzne farby, jedna hra sa tak 14. kolo Fortuna ligy bude niesť v znamení kampane proti rasizmu.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Únia ligových klubov (ÚLK) sa po roku opäť aktívne hlási k celoeurópskej iniciatíve FARE ACTION WEEKS (Akčné týždne FARE), ktorá spája tisícky ľudí po celom svete so spoločným odkazom zameraným proti diskriminácii vo futbale a na podporu rôznorodosti. V rámci hesla "Šport spája – rôzne farby, jedna hra" sa tak 14. kolo Fortuna ligy bude niesť v znamení kampane proti rasizmu.

"Futbal je celospoločenský fenomén a ako taký odzrkadľuje javy, ktoré sa v spoločnosti nachádzajú. Ako ukazujú rôzne prípady v iných krajinách, futbal, žiaľ, neraz sprevádzajú prejavy rasizmu a nešportového správania a naša krajina niekedy nie je výnimkou. Preto sa ÚLK veľmi rada opäť zapája do aktivít partnerských organizácii FARE. Z toho dôvodu víkendové 14. kolo Fortuna ligy venujeme kampani proti rasizmu," vyjadril sa v tlačovej správe zaslanej TASR Ivan Kozák, prezident ÚLK.

"Sme radi, že sa kluby našej najvyššej futbalovej súťaže každoročne aktívne zapájajú do Akčných týždňov FARE, čím šíria myšlienku vzájomného rešpektu a tolerancie medzi ľuďmi. Pevne verím, že sa táto pozitívna atmosféra prenesie aj na tribúny medzi fanúšikov. Napriek tomu, že každý fandí svojmu vlastnému klubu, futbal ako taký by mal ľudí spájať bez ohľadu na ich farbu pleti, vieru, pohlavie, vek, sexuálnu orientáciu a podobne," dodal Michal Zálešák, koordinátor kampane Šport spája z Inštitútu pre medzikultúrny dialóg.