Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Jarmolenko si roztrhol achilovku, do konca sezóny si nezahrá

Ukrajinský futbalista Andrij Jarmolenko. Foto: TASR/AP

Ukrajinský futbalista odohral v najcennejšom drese 79 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov. Naposledy rozhodol z penalty septembrový duel so Slovákmi v Ľvove.

Londýn 22. októbra (TASR) - Ukrajinský futbalový reprezentant Andrij Jarmolenko má po sezóne. Stredopoliar West Hamu United utrpel cez víkend v súboji s Tottenhamom Hotspur zranenie achilovky a nebude tak ani k dispozícii Ukrajine v novembrovom zápase Ligy národov UEFA proti Slovensku v Trnave.

Dvadsaťosemročný krajný stredopoliar si roztrhol Achillovu šľachu a musí na operáciu. Odhadovaná dĺžka absencie je až šesť mesiacov. Čílskemu trénerovi WHU Manuelovi Pellegrinimu už chýbajú viacerí ďalší hráči ako Manuel Lanzini, Jack Wilshere, Andy Carroll či Carlos Sanchez. "Nie je to dobré. Chýbajú nám už štyria hráči v strede poľa. Musíme však pracovať s tým, čo máme k dispozícii," citovali Pellegriniho britské médiá. Jarmolenko odohral v najcennejšom drese 79 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov. Naposledy rozhodol z penalty septembrový duel so Slovákmi v Ľvove.