Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Mata prestúpil z Chelsea do Manchestru United za rekordnú čiastku

Juan Mata Foto: TASR/AP

Úradujúci anglický majster potvrdil, že za 25-ročného ofenzívneho stredopoliara zaplatil rekordnú čiastku v histórii klubu - 37 miliónov libier.

Londýn 25. januára (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Juan Mata prestúpil z Chelsea Londýn do Manchestru United. Úradujúci anglický majster potvrdil, že za 25-ročného ofenzívneho stredopoliara zaplatil rekordnú čiastku v histórii klubu - 37 miliónov libier. Prestupová suma prekonala doterajšie maximum z roku 2008, keď na Old Trafford prišiel za 30,75 milióna libier bulharský útočník Dimitar Berbatov z Tottenhamu Hotspur.

Tréner Chelsea Jose Mourinho v piatok potvrdil odchod Matu do manchesterského veľkoklubu. "Dovolili sme Juanovi odcestovať do Manchestru a absolvovať lekársku prehliadku," citovala Portugalčana agentúra dpa.

Mata prišiel do Chelsea v roku 2011 za 23,5 milióna libier z Valencie a v dvoch sezónach po sebe ho zvolili za najlepšieho hráča londýnskeho tímu. Po letnom príchode staronového trénera Mourinha ale začala jeho vyťaženosť na trávniku klesať, majster sveta i Európy v drese Španielska odohral v prebiehajúcom ročníku iba 17 súťažných duelov, v ktorých strelil jeden gól.

Mata by mohol oživiť ofenzívu trápiacich sa "červených diablov". Zverencom trénera Davida Moyesa patrí v Premier League až siedme miesto. "Je to pre Juana fantastická príležitosť. Chce ho ďalší veľký klub, ktorý nám dal férovú ponuku. Je veľmi šťastný, že mohol zostať v Anglicku a posilniť United," dodal Mourinho.