Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

PEKARÍK: Pomohol nám rýchly gól, vpredu som sa cítil dobre

Slovák Peter Pekarík (uprostred) a dvojica Luxemburčanov Stefano Bensi (vľavo) a Lars Gerson v piatkovom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Luxembursko v Žiline, 27. marca 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenskí futbalisti vyhrali aj svoj piaty kvalifikačný zápas o postup na európsky šampionát, ktorý sa bude hrať budúci rok vo Francúzsku.

Žilina 28. marca (TASR) - Zápasy s outsidermi v minulosti slovenskej futbalovej reprezentácii "nevoňali" a viackrát v nich herne i výsledkovo prepadla. Piatkový súboj kvalifikácie EURO 2016 s Luxemburskom však do tejto kategórie nespadol. Zverenci trénera Jána Kozáka nenechali nič na náhodu, od úvodných minút sa "zahryzli" do papierovo najslabšieho tímu C-skupiny a súpera zlomili už v prvom polčase. Po víťazstve 3:0 si Slovensko upevnilo postavenie na čele tabuľky so ziskom 15 bodov.



Po peknej kolmici od Tomáša Hubočana strelil krajný obranca Peter Pekarík tretí presný zásah, ktorým v 40. minúte spečatil skóre stretnutia. Pre obrancu Herthy Berlín to bol iba druhý gól v najcennejšom drese, premiérový zaznamenal v júni 2009 do siete San Marína pri vysokom domácom triumfe 7:0. "Som rád, že mi to tam po dlhom čase opäť padlo a najmä ma teší, že som týmto gólom pomohol mužstvu. Pochvala patrí všetkým hráčom, do bodky sme splnili trénerove pokyny, takže vládne absolútna spokojnosť. Takéto zápasy bývajú niekedy ťažšie ako tie proti kvalitatívne rovnocenným alebo silnejším súperom, každý v nich totiž čaká víťazstvo. Veľmi nám pomohol rýchly gól," povedal Pekarík, ktorý sa pri gólovom momente prevtelil z pozície pravého beka do role útočníka. "Aj v Nemecku od nás krajných obrancov vyžadujú, aby sme hrali ako falošné krídla. Vpredu som sa cítil dobre, samozrejme, že som sa nezabudol poďakovať Tomášovi Hubočanovi za skvelú prihrávku. Dôležité bolo, aby som od neho prebral loptu, v koncovke už to išlo bez problémov."



Takmer vypredaný žilinský štadión vytvoril domácemu tímu fantastickú atmosféru. "Zápas som si užíval aj kvôli fantastickej atmosfére, ktorú vytvorili fanúšikovia. Som rád, že eufória pokračuje. Piaty zápas a piate veľmi dôležité víťazstvo, no zostávame stále nohami na zemi, lebo kvalifikácia je ešte dlhá a čakajú nás ťažké zápasy. Pred Ukrajinou už máme šesťbodový náskok, ale nesmieme sa s tým uspokojiť a ísť od zápasu k zápasu. Verím, že prepojenie hráči-fanúšikovia bude pokračovať a my sa budeme spolu tešiť z ďalších bodov, ktoré nás privedú na šampionát do Francúzska," dodal Pekarík.