Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Lagerbäck na lavičke Islandu skončil, ale trénovaniu sa nebráni

Tréner islandskej futbalovej reprezentácie Lars Lagerbäck sa usmieva na tlačovej konferencii v Annency počas ME vo futbale 29. júna 2016. Foto: TASR/AP

Švéd, ktorý na reprezentačnej úrovni viedol okrem vlasti aj Nigériu, odovzdal žezlo jeho spolutrénerovi Heimirovi Hallgrímssonovi.

Saint-Denis 4. júla (TASR) - Švédsky futbalový tréner Lars Lagerbäck síce na lavičke štvrťfinálovej senzácie EURO 2016 z Islandu končí, pokračovaniu v trénerskej práci sa ale nebráni. Hoci podľa jeho slov by to musela byť veľmi mimoriadna ponuka, ktorá by ho presvedčila.

Po nedeľňajšej prehre 2:5 v štvrťfinále šampionátu s domácim Francúzskom 67-ročný tréner na margo jeho profesionálnej budúcnosti uviedol: "Nezatváram žiadne dvere, muselo by to byť ale naozaj niečo nezvyčajné." S debutantom na ME napísal Lagerbäck skvelý príbeh, na turnaji prehral len s domácimi "Les Bleus", remizoval s Portugalskom a Maďarskom a zdolal Rakúsko aj Anglicko.

Švéd, ktorý na reprezentačnej úrovni viedol okrem vlasti aj Nigériu, odovzdal žezlo jeho spolutrénerovi Heimirovi Hallgrímssonovi. "Teraz je to na Heimirovi, aby ďalej letel s islandským národným tímom. Možno sa ešte vrátim k trénovaniu, ale určite nie ako na 100-percent hlavný tréner. Ale ak niekto príde s niečím zaujímavým, nebránim sa," uzavrel Lagerbäck. "Už teraz je legenda islandského futbalu," povedal na jeho adresu brankár Hannes Halldórsson.

V kvalifikácii MS 2018 v Rusku budú mať Islanďania za súperov Chorvátov, Ukrajincov, Turkov, Fínov a Kosovo. "V mužstve sú stále aj mladí chlapci a my sme stále ešte hladní," uviedol kapitán Aron Gunnarsson.