Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Messi sa s otcom plánujú odvolať voči 21-mesačnému trestu

Na archívnej snímke z 2. júna 2016 futbalista FC Barcelony Lionel Messi (vľavo) prichádza na súd 2. júna 2016 v Barcelone. Foto: TASR/AP

Messi aj jeho otec čelili obvineniam, že štát na daniach ukrátili o 4,2 milióna eur v období od roku 2007 do 2009.

Madrid 7. júla (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi a jeho otec Jorge Horacio Messi sa plánujú odvolať voči rozhodnutiu španielskeho súdu, ktorý odsúdil za krátenie daní dvojicu na 21 mesiacov do väzenia. Informovala o tom agentúra dpa.

Messi aj jeho otec čelili obvineniam, že štát na daniach ukrátili o 4,2 milióna eur v období od roku 2007 do 2009. Messiovci sa pre španielske médiá vyjadrili, že rozhodnutie súdu nebolo správne, preto sa odvolajú na najvyšší súd v Madride.

Argentínsky futbalista a ani jeho otec nepôjdu za mreže. Španielske zákony totiž v prípadoch daňových podvodov umožňujú, že vinníci dostanú finančné pokuty, respektíve v budúcnosti im nebudú umožnené žiadne ďalšie daňové výhody. Messi navyše dlh uhradil už pred súdnym pojednávaním.

Verdikt súdu pohoršil vedenie barcelonského klubu, ktoré verí, že ich hviezda nevedela nič o schéme krátenia daní v daňových rajoch. Pokutami z podobných prípadov vyviazli aj Messiho spoluhráči z "Barcy" Javier Mascherano a Neymar.