Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Michalovce zdolali doma Zlaté Moravce, Trenčín vyhral na Myjave

Na snímke vľavo brankár ViOn Zlaté Moravce Marko Ranilovič vyráža strelu v zápase 4. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce v Michalovciach v sobotu 8. augusta 2015. Foto: TASR/František Iván

Futbalová Fortuna liga dnes pokračovala zápasmi 4. kola.


Michalovce 8. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaznamenali premiérové víťazstvo vo Fortuna lige a získali historické prvé tri body. V 4. kole najvyššej slovenskej súťaže zdolali na domácom štadióne ViOn Zlaté Moravce 2:1.

Priebeh zápasu

Na snímke vľavo hráč MFK Zemplín Michalovce Stanislav Danko, vpravo jeho spoluhráč Jakub Grič, uprostred hráč ViOn Zlaté Moravce Daniel Majkič v zápase 4. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce v Michalovciach v sobotu 8. augusta 2015.
Foto: TASR/František Iván
O prvý rozruch sa postaral už v 4. minúte Hamuľak, ktorý po priamom kope trafil z tesnej blízkosti iba brankára hostí. Na opačnej strane sa v 7. minúte natlačil do zakončenia Mance, ale stav sa nezmenil. O tri minúty neskôr rovnaký hráč pálil iba do Kiru. Z následného protiútoku hľadal nabiehajúceho Hamuľaka Regáli, michalovskému útočníkovi však chýbali centimetre, aby poslal loptu na bránu hostí. Michalovčanov mohol poslať do vedenia v 13. minúte Kunca, zvnútra šestnástky neuspel. Zemplín pokračoval v ofenzívnych chúťkach, Turik v 22. minúte mieril približne z dvadsiatich metrov ešte nad. O historicky prvý gól pred domácimi tribúnami sa však o štyri minúty neskôr postaral Danko. Vo vzduchu trafil odrazenú loptu a približne z 25 metrov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0. Tri minúty pred koncom prvého Hamuľak nechal vyniknúť Raniloviča a domáci sa snažili zvýšiť vedenie. V 44. minúte však zahrmelo na opačnej strane, Perišič centrom z ľavej strane našiel nabiehajúceho Manceho a ten hlavou vyrovnal na polčasových 1:1.

Do druhého dejstva vybehli Michalovčania s jednou zmenou v zostave a práve oni mali prvú šancu druhého dejstva. V 60. minúte sa na hranici šestnástky dostal k lopte Regáli, nenamieril však presne. O štyri minúty neskôr fauloval v strede ihriska Školnik a po druhej žltej karte uvidel červenú. Už o minútu neskôr pálil Regáli tesnej vedľa ľavej žrde, no v 66. minúte sa už z podobnej pozície trafil a upravil na 2:1. Domáci hráči boli pri chuti, ďalší projektil vyslal v 69. minúte Turik a po ňom nepochodil v 72. minúte pred bránou hostí ani Danko. Oslabení hostia sa nedostali k žiadnej šanci a po prehre 1:2 sa dostali na dno fortunaligovej tabuľky. Navyše Milojevič v 87. minúte uvidel červenú kartu po dvoch zbytočných fauloch v rozpätí niekoľkých minút. Michalovčania sa naopak tešili z historicky prvého víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži a zo zisku troch bodov.
MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:1)
Góly:
26. Danko, 66. Regáli - 44. Mance. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Turik, Nworah - Glavaš, Perišič, ČK: Školnik a Milojevič (Z. Moravce) obaja po druhej žltej, 3385 divákov

Zostavy a striedania:
MFK Zemplín Michalovce:
Kira - Koscelník, Podhorin, Sanchez (46. Gallo), Šimčák - Grič - Kunca, Turik, Danko, Regáli (79. Leško) - Hamuľak (72. Nworah)

ViOn Zlaté Moravce:
Ranilovič - Samateh, Tipurič, Milojevič, Školnik - Majkič (69. De Souza), Krznarič - Orávik, Perišič, Glavaš (78. Burič) - Mance (61. Cebara)


Povedali po zápase
František Šturma, tréner Michaloviec
: "Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne a v 7. minúte sme mali už tretiu vyloženú šancu, no nedali sme gól. Boli sme aktívni smerom dopredu, súper však dobre bránil. Súpera sme do ničoho nepúšťali a zaslúžili sme si streliť prvý gól. Minútu pred polčasom sme urobili hlúpu chybu, kde stopér nechal hlavičkovať súpera v malom vápne. V kabíne sme zvýšili hlas, vyšiel nám úvod druhého polčasu a dali sme potrebný gól. K vylúčeniam súpera sa nechcem vyjadrovať, no boli spôsobené nedisciplinovanosťou hráčov. Záver duelu bol v našej réžii. Musíme sa poobzerať po novom strednom obrancovi "
Jozef Pavlík, asistent trénera ViOn-u: "Chcem pogratulovať Michalovciam k víťazstvu, po ktorom túžili a to sme vedeli. Obidva tímy mali nula bodov v tabuľke a čakali sme ťažký duel. Každý chcel bodový zisk a s tým sme sem prišli. Začali sme dobre a mali sme i dve šance v úvode stretnutia. Stav 1:1 po prvom polčase bol zaslúžený. Po prísnom vylúčení nám dal súper druhý gól."
Kingsley Madu z Trenčína (vľavo) a Armando Mance zo Zlatých Moraviec v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1. augusta 2015 v Zlatých Moravciach.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Spartak Myjava - AS Trenčín 0:1

Myjava 8. augusta (TASR) - Diváci videli od úvodu zápas vo vysokom tempe. Šanca domácich sa črtala v 11. minúte, ale prihrávka od Pekára skončila v rukaviciach Šemrinca. O minútu mieril na druhej strane ihriska privysoko Van Kessel. V 20. minúte Trenčania predviedli peknú kombinačnú akciu, v poslednej chvíli pred Van Kesselom ratoval jeden z brániacich hráčov. V 37. minút bol v sľubnej pozícii Bero, bránu minul. V 40. minúte pohrozili kopaničiari, Pekár obišiel aj brankára Šemrinca, spätnou prihrávkou hľadal niektorého zo spoluhráčov, no zasiahol hráč hostí a šancu zmaril. V samom závere prvého polčasu zakončil nepresne v dobrej pozícii Daniel.

Peter Čögley z Trenčína (vľavo) a Marin Glavaš zo Zlatých Moraviec v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1. augusta 2015 v Zlatých Moravciach.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Po zmene strán v 58. minúte našla kolmá prihrávka Gubu, včas však vybehol Solnička a loptu vyrazil na roh. V 64. minúte sa v pokutovom území uvoľnil Pekár a jeho strela len tesne minula bránu. V 75. minúte sa hostia ujali vedenia, priamy kop zahral Rundić, lopta bola tečovaná a doputovala až za Solničkov chrbát – 0:1. Myjavčania neskladali zbrane, v 81. minúte mieril po rohovom kope do priestoru brány Banovič, ale Šemrinec stihol loptu reflexívne vyraziť. V 84. minúte našla prihrávka Bera, ktorého postavenie vyzeralo ako ofsajdové. Hralo sa však ďalej, následne ho zastavil nedovolene Banovič a uvidel červenú kartu. V závere ešte zakončil Daniel nepresne a z víťazstva sa tak radovali hráči Trenčína.
Spartak Myjava – AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól:
75. Rundić. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Daniel, Piroska – Šemrinec, ČK: 84. Banovič (Myjava), 2587 divákov

Zostavy a triedania:
Myjava:
Solnička – Kolár (90. Jánošík), Banovič, Marček, Beňo – Bílovský, Kóňa, Pekár – Piroska (86. Karlík), Sládek (64. Slančík), Daniel

Trenčín: Šemrinec – Madu, Rundić, Kleščík, Čögley – Van Kesel (90. Skovajsa), Lobotka, Bero (87. Opatovský), Koolwijk, Guba – Wesley (64. Rabiu)


Povedali po zápase
Norbert Hrnčár, tréner Myjavy:
„Ja musím naše mužstvo pochváliť. Podľa mňa sme zápas zvládli veľmi dobre takticky. Výborne sme vypĺňali priestor a Trenčanom odoberali lopty. Škoda, že sme nevyužili tých podstatne viac šancí, ktoré sme mali. Súpera sme vlastne nepustili do nejakej vážnejšej gólovej šance. My sme si ich vypracovali proti Trenčínu dosť, ale nevyužili sme ich. Prehrali sme smolným gólom.“
Ivan Vrabec, tréner Trenčína: „Dnes sme očakávali ťažký zápas, čo sa od úvodu potvrdilo. Súpera sme mali prečítaného, dobre sme sa pripravili. Myslím si, že v I. polčase sme mali hru pod kontrolou. Bohužiaľ, finálna fáza niektorých vecí nebola taká ako sme si predstavovali. V druhom polčase po strelení gólu sme nachvíľočku prestali hrať a začalo sa hrať hore – dole. Súper mal dve šance, nevyužil ich. Myslím si, že víťazstvo sme si zaslúžili. Dali sme gól a žiadny sme nedostali, čo nás veľmi teší. Tým pádom by som chcel chlapcov pochváliť. Štyri zápasy sme hrali vonku a máme 4 víťazstvá.“