Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Futbalový miznúci sprej v Nemecku nemá certifikát

Taliansky rozhodca Nicola Rizzoli označuje sprejom pozíciu lopty pred voľným kopom počas zápasu F-skupiny futbalových majstrovstiev sveta Nigéria - Argentína na štadióne Beira-Rio v brazílskom meste Porto Alegre 25. júna 2014. Foto: TASR/AP

V Nemecku majú v pláne uviesť sprej do praxe v priebehu októbra potom, ako sa osvedčil na MS v Brazílii aj zápasoch Ligy majstrov, resp. Európskej ligy UEFA.

Frankfurt 26. septembra (TASR) - Uvedenie miznúceho spreja pre rozhodcov v nemeckej futbalovej Bundeslige narazilo na technický problém, keďže produkt argentínskeho výrobcu nie je certifikovaný v krajine úradujúcich majstrov sveta, resp. v Európskej únii. Informovala agentúra DPA s odvolaním sa na bulvárny denník Bild.

Redaktori Bildu oslovili nemeckú spoločnosť na udeľovanie certifikátov TUEV, ktorá tento fakt potvrdila. Nemecký futbalový zväz (DFB) uviedol, že ho situácia neznepokujuje, no pokúsi sa osloviť aj ďalších výrobcov, aby sa vyhol dovozu z Argentíny. "Sme presvedčení, že nájdeme bezproblémové riešenie," citovala DPA bývalého nemeckého rozhodcu Michaela Fröhlicha, člena tamojšej komisie rozhodcov DFB. V Nemecku majú v pláne uviesť sprej do praxe v priebehu októbra potom, ako sa osvedčil na MS v Brazílii aj zápasoch Ligy majstrov, resp. Európskej ligy UEFA.