Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Futbalisti Alžírska remizovali s Ruskom 1:1

Radosť hráčov z Alžírska počas zápasu Alžírsko - Rusko na štadióne Arena de Baixada v brazílskej Curitibe vo štvrtok 26. júna 2014. Foto: TASR/AP Photo

V pondelok 30. júna sa Alžírčania stretnú s Nemeckom.

Curitiba 27. júna (TASR) - Posledným šestnástym postupujúcim tímom do vyraďovacej fázy MS v Brazílii sa stali futbalisti Alžírska, ktorí vo štvrtok neskoro večer SEČ remizovali s Ruskom 1:1. Na hlavičku Kokorina zo 6. minúty odpovedal v 60. minúte podobným spôsobom Slimani a Rusi sa v záverečnom tlaku nezmohli ani na šancu.

V H-skupine boli už pred záverečným kolom istými osemfinalistami Belgičania, ktorí večerné rozuzlenie v G-skupine prisúdilo USA, Nemecko čakalo na svojho súpera z trojice Rusko, Alžírsko, Kórejská republika. V pondelok 30. júna sa o 22.00 SELČ Alžírčania stretnú s Nemeckom, v utorok je v Salvadore v rovnakom čase na programe súboj Belgičanov s USA.

Viac o programe osemfinále 20. MS v Brazílii nájdete TU.


Fotogaléria: MS vo futbale: Alžírsko - Rusko


Priebeh zápasu

MS vo futbale - zápas medzi Alžírskom a Ruskom na štadióne Arena de Baixada v brazílskej Curitibe vo štvrtok 26. júna 2014.
Foto: TASR/AP
Rusi nastúpili prvýkrát na šampionáte v základe s Keržakovom, ale nie preto sa veľmi skoro ujali vedenia. Hrotový útočník Kokorin na rozdiel od zápasu s Belgickom premenil nenápadný ale pohotový Kambarovov center z krídla, keď zo 7 metrov hlavičkoval do siete úplne nekrytý. Rusi pôsobili aj ďalej presvedčivo a cieľavedomejšie, výborne vykrývali priestor a keďže ich kontry hrozili nebezpečenstvom, vyzerali aktívnejšie. Lenže ani oni si nevypracovali čistú šancu a na tú si diváci museli počkať do 28. minúty.

Vtedy tiež hlavou a tiež tesne za malým vápnom úplne voľný zakončoval Slimani, no Akinfejev parádne vyrazil. Vo svižnom zápase sa Alžírčania dostávali čoraz viac do rytmu i do náznakov príležitostí a v závere polčasu bol na konci druhej jedovatej štandardky opäť Slimani. Na druhej strane sa v šanci ocitol nevýrazný Keržakov, ale na prekonanie brankára mu chýbal krok.

Druhý polčas

Ruská fanúšička (uprostred) a alžírski fanúšikovia v hľadisku pred zápasom H-skupiny MS vo futbale 2014 Alžírsko - Rusko na štadióne Arena da Baixada v brazílskej Curitibe vo štvrtok 26. júna 2014.
Foto: TASR/AP
Aj druhý polčas lepšie odštartovali Rusi, ktorí sa po dvoch minútach rútili v nádejnom a utešenom prečíslení a hoci ho nevyriešili optimálne, Samedov zakončoval s tutovej pozície. Následne ale už bolo vyrovnané, keď na center nedosiahol Akinfejev a jeho hrúbku potrestal vyrovnaním Slimani, ktorému hlavička spoza päťky do tretice vyšla.

Zápas ešte viac nabral na zaujímavosti, Rusi búšili do súpera s občasným ohrozením a súper hrozil v rýchlych kontrách. V dvoch dobrých pozíciách zaváhal Keržakov. V závere Rusi tlačili, ale do poriadnej šance sa už nedostali.

Hlasy po zápase /zdroj: ČT sport, dpa, reuters/

Islam Slimani, útočník Alžírska: "Je to úžasný zážitok. Vybojovali sme postup a je to veľký úspech. Vybojovali sme ho pre celé Alžírsko, pre celú Afriku i pre všetkých moslimov."

Nabil Bentaleb, stredopoliar Alžírska: "Nemám slov. Je to výnimočné, úžasné. Nikdy sme sa nevzdali a verili sme v naše schopnosti. Sme mentálne silní a sme skutočný tím. Proti Nemecku to bude ťažké, je veľmi silné. Ale chceme vyhrať."

Fabio Capello, tréner Ruska: "Som sklamaný. Nechcem hovoriť o rozhodcoch, ale stále sú proti Rusku. Nechápem, prečo stále pískajú proti nemu. Aj dnes - mala sa kopať penalta v náš prospech, ale nekopala sa. Aj ďalšie verdikty boli proti nám."

H-skupina, 3. kolo:
Alžírsko - Rusko 1:1 (0:1)
Góly:
60. Slimani - 6. Kokorin. Rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun (Tur.), ŽK: Mesbah, Ghilas, (z lavičky Cadamuro) - Kozlov, Kombarov, 39.311 divákov.

Alžírsko: M'bolhi - Mandi, Belkalem, Halliche, Mesbah - Medjani Bentaleb - Feghouli, Brahimi (Yebda), Djabou (77. Ghilas) - Slimani (91. Soudani)

Rusko: Akinfejev – Kozlov, Berezuckij, Ignaševič, Kombarov – Glušakov (46. Denisov), Fajzulin - Samedov, Keržakov (81. Kanunnikov), Šatov (67. Dzagojev) – Kokorin

Tabuľka H-skupiny:
1. Belgicko 3 3 0 0 4:1 9
2. Alžírsko 3 1 1 1 6:5 4
----------------------------------
3. Rusko 3 0 2 1 2:3 2
4. Južná Kórea 2 0 1 2 3:6 1