Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Futbal

KVALIFIKÁCIA MS: Kane spečatil postup Anglicka: Je to skvelý pocit

Anglický hráč Harry Kane (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi gól. Foto: TASR/AP

Zo strany "Albiónu" to však nebol ideálny výkon, aj napriek územnej prevahe dlho nevedel nájsť recept na výborné chytajúceho brankára Slovincov Jana Oblaka.

Londýn 6. októbra (TASR) - F-skupina kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 v Rusku spoznala po štvrtku meno prvého postupujúceho tímu. V 94. minúte sa kapitán Harry Kane postaral nielen o to, že futbalisti Anglicka zvíťazili nad Slovinskom 1:0, ale jeho presný zásah znamenal zaistenie miestenky na svetový šampionát.

Zo strany "Albiónu" to však nebol ideálny výkon, aj napriek územnej prevahe dlho nevedel nájsť recept na výborné chytajúceho brankára Slovincov Jana Oblaka. V nadstavenom čase druhého polčasu však pokazil rozohrávku, domáci Kyle Walker poslal center do vápna, kde sa Kane dokázal odpútať od Mihu Mevlju a streliť víťazný gól. "Skvelý pocit dostať sa na MS. Nie je to jednoduché, niektoré top krajiny sa totiž trápia, aby si zabezpečili miestenku," uviedol po zápase Kane. V reprezentačnom drese má útočník Tottenhamu Hotspur na konte jedenásť gólov z 22 zápasov.

Aj napriek víťazstvu a zisku postupových troch bodov nebol kormidelník Anglicka Gareth Southgate spokojný s výkonom svojich zverencov: "Nebol to výkon a večer, ktorý sme si priali. Pre Anglicko je dôležité byť na MS. Zápas ukázal, kde momentálne sme. Samozrejme, radi by sme hrali oveľa plynulejšie a dali viac gólov. Vieme, že sa musíme zlepšiť. Toto družstvo má potenciál, ale je pred nami ešte kopec roboty."

Angličania si zabezpečili hladký postup zo "slovenskej" skupiny, keď z deviatich stretnutí F-skupiny ani raz neprehrali. Celkovo neodchádzali z ihriska ako zdolaní už v 38 kvalifikačných zápasoch za sebou. Slovinské šance na postup do baráže sú mizivé, zverenci trénera Srečka Katanca potrebujú v nedeľu v Ľubľane zdolať Škótov a súčasne dúfať v prehru Slovákov s Maltou. "Chcel by som zablahoželať Angličanom. Možno si nezaslúžili vyhrať, ale dali gól. Chcel by som im popriať veľa šťastia na MS. Mojim hráčom chcem poďakovať, odohrali dobré stretnutia a môžu byť na seba hrdí," citovala televízia Sky Sports kormidelníka Slovincov.