Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Futbal

Nemci už postúpili na MS. Löw už môže experimentovať so zostavou

Joachim Löw Foto: TASR/AP

Löwovi zverenci sú na prahu perfektnej kvalifikácie, v prípade nedeľňajšieho víťazstva nad Azerbajdžanom by boli prvým tímom od kvalifikácie MS 2010 s plným bodovým ziskom.

Mainz 7. októbra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw je v pozícii, že si môže dovoliť do určitej miery experimentovať so zostavou. Úradujúci svetový šampión už postúpil na budúcoročné majstrovstvá sveta do Ruska, Nemci by však radi v ich kvalifikačnej skupine vyhrali všetkých 10 zápasov.

Löwovi zverenci sú na prahu perfektnej kvalifikácie, v prípade nedeľňajšieho víťazstva nad Azerbajdžanom by boli prvým tímom od kvalifikácie MS 2010 s plným bodovým ziskom. Naposledy sa tento počin podaril Španielom.

Päťdesiatsedemročný kouč "Nationalelf" vyskúša v bránke Bernda Lena z Bayeru Leverkusen, v priestor v základe dostane aj Leroy Sane a Emre Can. "Testovacia fáza začala. Chceme vyhrať aj náš desiaty zápas, to je našim cieľom. Turnaj v Brazílii sme vyhrali ako tím. To chceme zopakovať. Musíme nadobudnúť veľký hlad po tom, aby sme na turnaji triumfovali. Vieme však, že to bude veľmi ťažké," citovala agentúra DPA muža, ktorý s Nemeckom vyhral aj tohtoročný Pohár konfederácií FIFA v Rusku.