Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Odhalili ďalšiu pochybnú platbu pri organizácii futbalových MS 2006

Ilustračná snímka Foto: TASR

Držiteľ televíznych práv spoločnosť KirchMedia uzatvoril podľa Der Spegiel ďalšiu dohodu s libanonským lobistom Eliasom Zaccourom, ktorý mal blízko k dôležitým členom FIFA.

Frankfurt 24. marca (TASR) - Nemecký týždenník Der Spegiel prišiel na ďalšiu pochybnú platbu súvisiacu s organizáciou majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2006.

Držiteľ televíznych práv spoločnosť KirchMedia uzatvoril podľa periodika ďalšiu dohodu s libanonským lobistom Eliasom Zaccourom, ktorý mal blízko k dôležitým členom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) napríklad Jackovi Warnerovi a Mohammedovi bin Hammamovi.

K realizácii dohody prišlo tesne po zasadnutí výkonného výboru FIFA v júli 2000, na ktorom sa rozhodlo o organizátorovi MS 2006. Zaccour mal dostať peniaze deň po hlasovaní, v ktorom Nemci zvíťazili tesne nad Juhoafrickou republikou 12:11. O prvej platbe medzi KirchMedia a Zaccourom sa vie od roku 2003.

Výkonný riaditeľ už zaniknutej spoločnosti Dieter Hahn si nespomína na žiaden kontrakt so Zaccourom. Aféra s MS 2006 prepukla v októbri 2015, napokon stála miesto prezidenta Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfganga Niersbacha. Informovala agentúra DPA.