Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

V 2. predkole EL narazia Košice na český tím z Liberca

Z tlačovej konferencie účastníka futbalovej Fortuna ligy MFK Košice. Na snímke kapitán mužstva Peter Šinglár. Foto: TASR/Milan Kapusta

Papierovým favoritom sú hráči z poza Moravy, ktorí sa v sezóne 2001/2002 prebojovali do štvrťfinále Pohára UEFA

Košice 16. júla (TASR) - Koncom júna sa futbalisti MFK Košice dozvedeli meno súpera v 2. predkole Európskej ligy 2014/2015, ktorým sa stal český FK Slovan Liberec. Táto správa potešila predovšetkým kapitána Petra Šinglára, pretože klub z Česka bol jeho bývalým zamestnávateľom (2004-2008). Papierovým favoritom by mali byť "modrobílí", ktorí sa v sezóne 2001/2002 prebojovali do štvrťfinále Pohára UEFA, či boli finalisti Intertoto Cupu (2004).

"Keď som počul meno súpera, tak som si ihneď spomenul na manželku. Tá mi totiž hneď povedala, že budeme mať za súpera Slovan Liberec, ale ja som tomu neveril. Na druhej strane som bol rád, pretože sa pomaly blíži koniec mojej hráčskej kariéry. Zahrať si proti Slovanu, za ktorý som hral, je niečo úžasné. Budem si to užívať a dúfam, že navnadím na tento duel i všetkých chalanov, aby hrali na stodesať percent," uviedol pre TASR kapitán "žlto-modrých" Peter Šinglár.

Košičanom nevyšiel vstup do najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy, keď v domácom prostredí prehrali s Banskou Bystricou 1:2 a hlavný kormidelník Radoslav Látal mal ťažké srdce predovšetkým na troch legionárov (Darka Tofiloského, Borisa Sekuliča, Ivana Ostojiča). V najprestížnejšej súťaži číslo dva však kapitán tímu nikoho nefavorizuje a verí, že sa so spoluhráčmi pobijú o postup do ďalšieho kola. "Je to na dva zápasy a favorit je iba bicykel. Dáme do toho všetko a ja osobne urobím všetko pre mužstvo, aby som ho vyhecoval a dal mu správnu chuť a urobilo maximum. Verím, že žiaden favorit nebude a rozhodne sa na ihrisku," konštatoval Šinglár.