Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Španiel Villar sa vzdal kandidatúry na post prezidenta UEFA

Angel Villar Foto: TASR/AP

O post nástupcu Francúza Michela Platiniho sa tak pobije len duo Aleksander Čeferin zo Slovinska a Holanďan Micheal van Praag.

Madrid 7. septembra (TASR) - Španiel Angel Maria Villar odstúpil z boja o post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), informovala v utorok agentúra AP. O post nástupcu Francúza Michela Platiniho sa tak pobije len duo Aleksander Čeferin zo Slovinska a Holanďan Micheal van Praag.

Villar v oficiálnom stanovisku uviedol, že "sa po dôkladnom zvážení rozhodol stiahnuť kandidatúru". Dlhoročný funkcionár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a viceprezident UEFA nemal v porovnaní s konkurentmi veľkú podporu. Teraz sa sústredí na znovuzvolenie na post hlavy španielskej federácie, ktorú vedie už 28 rokov.

Delegáti 55 členských krajín UEFA o nástupcovi Platiniho rozhodnú na kongrese 14. septembra v Aténach. Platiniho uznala etická komisia FIFA aj medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) za vinného z korupcie. Nový prezident UEFA dokončí tretie štvorročné Platiniho funkčné obdobie, ktoré skončí začiatkom roka 2019.