Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Stöger po víťaznom debute v Dortmunde: Tím má veľkú kvalitu

Tréner Peter Stöger (uprostred). Foto: TASR/AP

Stöger zasadol na lavičku vestfálskeho tímu po Petrovi Boszovi, pod ktorého vedením žlto-čierni ťahali deväťzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach.

Berlín 13. decembra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund sa prvýkrát od 24. októbra tešili z víťazstva, keď v utorňajšom zápase 16. kola nemeckej bundesligy uspeli na pôde Mainzu 2:0. Pripravili tak úspešný debut pre trénera Petra Stögera. Ten zasadol na lavičku vestfálskeho tímu po Petrovi Boszovi, pod ktorého vedením "žlto-čierni" ťahali deväťzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach.

"Sme veľmi šťastní, je to oslobodzujúci pocit konečne vyhrať. Pre klub, aj pre mňa osobne," vyhlásil Stöger, ktorý aktuálnu sezónu začal na lavičke 1. FC Kolín a v štrnástich kolách s "capkami" ani raz neokúsil trojbodový pocit. "Bolo trochu náročné dostať sa do tempa. Druhý polčas bol z našej strany lepší, strelili sme dva góly a kontrolovali sme hru. Tento tím má veľkú kvalitu." Dortmund sa posunul na štvrté miesto v tabuľke, na vedúci Bayern stráca desať bodov, no mníchovský klub má k dobru stredajší duel s posledným Kolínom.

Mainz pritom vstúpil do zápasu aktívne, už v 6. minúte nastrelil brvno a mal aj ďalšie šance, postupne sa však začala prejavovať kvalita hostí. "Je to pre nás nesmierne dôležité víťazstvo. Po dlhšom čase sme opäť hrali kompaktne v defenzíve. Dnešný výkon je prísľubom do ďalších zápasov," poznamenal grécky stopér Sokratis, ktorý v 55. minúte otvoril skóre duelu v Opel Arene. V 89. minúte spečatil triumf Borussie Šindži Kagawa.