Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tréner porazených Španielov Del Bosque nehovorí o zlyhaní

Z tréningu španielskej futbalovej reprezentácie pred 2. kolom kvalifikácie EURO 2016 Slovensko - Španielsko 8. októbra 2014 v Žiline. Na snímke hráči a tretí zľava tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque. Foto: TASR/Michal Svítok

Vicente del Bosque zložil po zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 pochválil domáci slovenský tím.


Žilina 10. októbra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque zložil po štvrtkovom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 v Žiline poklonu domácemu tímu. Slovenskí futbalisti po obetavom výkone senzačne zdolali úradujúcich majstrov Európy 2:1 a pripravili mu prvú kvalfikačnú prehru od 7. októbra 2006.

"Toto je pre nás absolútne nečakaný výsledok," vyslovil sa del Bosque na pozápasovej tlačovej konferencii. "Nemyslím si, že by sme zlyhali, súper vyhral vlastnou zásluhou. Hrali sme trpezlivo, no ich brankár predviedol niekoľko fantastických zákrokov," pochválil španielsky kouč Matúša Kozáčika v slovenskej bránke.

Prvá prehra v kvalifikáciách po 36 zápasoch

"La Furia Roja" zaznamenala prvú prehru po 36 dueloch kvalifikácie ME či MS a ukončila sériu 14 víťazstiev na ihriskách súperov. Pred Slovákmi naposledy našli na vlastnom trávniku recept na Španielov reprezentanti Švédska (2:0). "Podľa môjho názoru sme si minimálne zaslúžili remízu. A vôbec si nemyslím, že v súčasnosti prechádzame nejakým negatívnym obdobím. Nemôžeme sa sťažovať na hráčov. Jednoducho sme mali dať viac gólov. Na našich kopačkách nechýbal pokoj, no absentovala efektivita v zakončení. Ešte raz opakujem, ich brankár chytal vynikajúco," pokračoval v hodnotení del Bosque.

Striedal a obrana sa oslabila

Skúsený tréner sa snažil oživiť španielsku hru striedaniami. V druhom polčase poslal na trávnik útočníkov Paca Alcacera, Pedra Rodrigueza a tvorivého stredopoliara Santiho Cazorlu, pričom stiahol obrancov Raula Albiola a Juanfrana Torresa. Alcacer sa odvďačil del Bosquemu v 82. minúte vyrovnávajúcim gólom na 1:1, keď skóroval po centri Albu zo situácie zaváňajúcej ofsajdom. O päť minút neskôr ale oslabená obrana hostí nezareagovala na rýchly protiútok Slovákov a po presnom centri Michala Ďuriša rozhodol hlavičkou o víťazstve Miroslav Stoch.

"Dal som dole Albiola a Juanfrana, lebo Slováci už neútočili. S novými hráčmi sme chceli ešte zvýšiť našu útočnú silu - Pedra som nasadil kvôli jeho rýchlosti, Alcacera preto, aby sme mali v pokutovom území ďalšieho hráča, a Cazorlu pre jeho cit pre prihrávku. Snažili sme sa oživiť hru a ešte viac pritlačiť súpera. No Slovákom vyšiel jeden brejk a vyhrali. Každý šiel na doraz, nikto si neželal prehru," dodal del Bosque. Španielom tak po druhom zápase patrí v tabuľke C-skupiny s 3 bodmi druhá priečka za vedúcim Slovenskom, zaváhanie sa budú snažiť odčiniť v nedeľu v Luxembursku.