Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

V nominácii Austrálie na Pohár konfederácií aj 20-ročný Hrustic

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

A. Hrustic odišiel z Austrálie ako tínedžer, v roku 2010 zamieril do Austrie Viedeň, neskôr hral za Schalke 04 a od roku 2014 je hráčom Groningenu.

Sydney 31. mája (TASR) - Tréner austrálskej futbalovej reprezentácie Ange Postecoglou zverejnil nomináciu na júnový zápas kvalifikácie MS 2018 proti Saudskej Arábii ako i blížiaci sa Pohár konfederácií FIFA v Rusku. V 23-člennom kádri sa našlo miesto aj pre 20-ročného krídelníka Ajdina Hrustica.

Legionára z holandského Groningenu a rodáka z Melbourne chcela získať do národného tímu aj Bosna a Hercegovina, kde sa narodil jeho otec, talentovaný mladík dal však prednosť "Socceroos". Hrustic odišiel z Austrálie ako tínedžer, v roku 2010 zamieril do Austrie Viedeň, neskôr hral za Schalke 04 a od roku 2014 je hráčom Groningenu. Okrem neho nemajú zatiaľ žiadne reprezentačné štarty na konte ani obranca Dylan McGowan z Adelaide United a brankár Danny Vukovic, ktorý bol v uplynulej sezóne spoluhráčom Slováka Filipa Hološka v majstrovskom Sydney FC. Medzi najskúsenejších hráčov v kádri patrí útočník Tim Cahill, v súčasnosti hráč Melbourne City.

Austrálčania sa na Pohár konfederácií FIFA (17. júna - 2. júla) kvalifikovali ako víťazi Ázijského pohára. V základnej skupine sa stretnú s Nemeckom, Kamerunom a Čile.



Nominácia Austrálie:


Brankári: Mat Ryan (Genk), Mitchell Langerak (Stuttgart), Danny Vukovic (Sydney FC)

Obrancovia: Miloš Degenek (Jokohama), Trent Sainsbury (Inter Miláno), Bailey Wright (Bristol City), Brad Smith (Bournemouth), Aziz Behich (Bursaspor), Dylan McGowan (Pacos de Ferreira), Ryan McGowan (Kuej-čou Č'-čcheng)

Stredopoliari: Mile Jedinak (Aston Villa), Mark Milligan (Baniyas), Jackson Irvine (Burton), Aaron Mooy (Huddersfield), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Tom Rogic (Celtic Glasgow)

Útočníci: Tim Cahill (Melbourne City), Tomi Juric (FC Luzern), Mathew Leckie (FC Ingolstadt), Robbie Kruse (bez angažmánu), James Troisi (Melbourne Victory), Jamie Maclaren (Darmstadt), Ajdin Hrustic (Groningen)