Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

VIDEO: Pizarro zariadil triumf nad Venezuelou, Peru je späť v hre

Futablisti Peru zdolali reprezentáciu Venezuely v zápase základnej C-skupiny na Copa America vo štvrtok 18. júna 2015 v Čile. Foto: TASR/AP/Jorge Saenz

Peru sa zásluhou triumfu dostalo na čelo tabuľky, o prvú priečku sa aktuálne delí s Brazíliou, ktorá má rovnako tri body a identické skóre 2:2.

Valparaiso 19. júna (TASR) - Futbalisti Peru zdolali vo svojom druhom vystúpení na Copa America v Čile reprezentáciu Venezuely 1:0 a po prvom víťazstve na turnaji sa vrátili späť do hry o postup zo základnej C-skupiny. Jediný gól súboja vo Valparaiso strelil v 71. minúte Claudio Pizarro, ktorý sa po peknej narážačke presadil strelou z ôsmich metrov. Peru sa zásluhou triumfu dostalo na čelo tabuľky, o prvú priečku sa aktuálne delí s Brazíliou, ktorá má rovnako tri body a identické skóre 2:2. Situácia v skupine je pred záverečnými zápasmi poriadne zamotaná, keďže všetky štyri tímy majú na konte zhodne tri body pri vyrovnanom skóre.

Venezuela hrala vyše hodinu iba s 10 hráčmi, v 29. minúte bol vylúčený Fernando Amorebieta po tom, čo stúpil na nohu Paolovi Guerrerovi. Pri Pizarrovom presnom zásahu si brankár Venezuely Alain Baroja siahol na loptu, tá sa však od brvna odrazila do siete. "Bol to dôležitý gól z hľadiska uchovania našich postupových šancí. Preto som veľmi šťastný," vyznal sa útočník mníchovského Bayernu. Venezuela mala až do vylúčenia herne navrch, vypracovala si niekoľko šancí, ktoré ale nepremenila. Po červenej karte pre Amorebietu bola však nútená viac sa stiahnuť dozadu a iniciatívu prevzal súper. "Diktovali sme tempo a ak by sme zápas dokončili s 11 hráčmi, určite by mal iný výsledok. Je ťažké hrať oslabený taký dlhý čas," uviedol pre AP stredopoliar Venezuely Tomas Rincon.

Copa America
C-skupina /Valparaiso/
Peru - Venezuela 1:0 (0:0)
Gól: 71. Pizarro, 29. ČK Amorebieta (Ven.)



Tabuľka
1. Brazília 2 1 0 1 2:2 3
Peru 2 1 0 1 2:2 3
3. Venezuela 2 1 0 1 1:1 3
Kolumbia 2 1 0 1 1:1 3