Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová prehrali siedmy zápas za sebou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V sobotnom dueli 6. kola nadstavbovej časti o titul podľahli doma Žiline 1:2

Podbrezová 20. apríla (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová prehrali v Niké lige siedmy zápas za sebou. V sobotnom dueli 6. kola nadstavbovej časti o titul podľahli doma Žiline 1:2 a bez výhry sú už deväť ligových stretnutí v rade. Tréner Michal Ščasný sa tešil z prvej výhry a druhého bodového zápisu v rade po príchode k mužstvu spod Dubňa. Oba góly hostí dal Mario Sauer.

Viac z hry i šancí mali v prvej časti domáci, ktorým VAR pre ofsajd neuznal gól Galčíka. Po strelách Sanusiho a Yirajanga sa triaslo brvno a brankár Belko podržal hostí aj pri ďalších koncovkách Sanusiho a Kováčika. Žilina trestala v nadstavenom čase, keď zlý odkop Bartoša zachytil Ďatko a Sauer otvoril skóre. Hostia poistili výhru v 84. minúte po brejku, keď sa opäť tešil Sauer. V poslednej minúte už iba skorigoval stav po odrazenej lopte striedajúci Kabongo.

Niké liga - 6. kolo nadstavbovej časti o titul

FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina 1:2 (0:1)

Góly: 90. Kabongo – 45.+1 a 84. Sauer. Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Halíček, bez ŽK, 645 divákov

Podbrezová: Rehák – Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Bajo, Chyla (67. Paraj), Sanusi – Galčík, Assinor (67. Kabongo), Yirajang (67. Okunola)

Žilina: Belko – Leitner, Stojčevski, Ndjeungoue – Ďatko (61. Hranica), Gidi (90+1 Nsona), Sauer, D. Javorček – Essomba (73. Bari), Bile, Iľko (73. Adang)


Hlasy po zápase:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Je na nás vidieť, že s negatívnou sériou bojujeme, že sa nevzdávame. Dobre sme vstúpili do zápasu. V prvom polčase sme mali dobrý prechod, dostávali sme sa do streleckých pozícií, vynikajúci výkon predviedol brankár Žiliny. Možno to chcelo viac hrať kolmo. Po polčase som videl aj cez únavu, že moji hráči chcú so zápasom niečo urobiť. Veril som, že sme schopní zápas otočiť. Kľúčovým momentom bol inkasovaný lacný druhý gól. Teší ma, že v situácii akej sme, tak, mužstvo sa nevzdalo. Je to motívom do ďalšej práce. Nedávame góly, ale ich dostávame, tam je zakopaný pes.

Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Mám zmiešané pocity. Jedna vec je bodový zisk na ihrisku veľmi dobrého mužstva s výborným trénerom, tri body sa počítajú, ale na druhej strane mám zmiešané pocity z toho akým spôsobom sme sa prezentovali. Musím povedať na rovinu a úprimne, že dnes nevyhralo lepšie mužstvo. Tým bola Podbrezová, mala viac šancí, ktoré si sama vypracovala, ale sme jej ich darovali my. Môžeme byť radi, že nás podržal brankár Belko a odchádzame domov s tromi bodmi.

Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali v sobotnom zápase 6. kola nadstavbovej časti Niké Ligy o titul s Ružomberkom 0:0. Domáci klesli na štvrtú priečku za Žilinu, piaty Ružomberok stráca na DAC tri body.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 0:0

Rozhodovali: Smolák – Roszbeck, Vitko, ŽK: Dimun – Hladík, Mojžiš. 4651 divákov

DAC: Popovič – Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (75. Redzic) – Herc (67. Ramadan), Dimun – Trusa, Vitális (87. Dolček), Andzouana – Kone (75. Goure)

Ružomberok: Frühwald - Malý, Maslo, Mojžiš - Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký – Hladík (87. Jackuliak), Chrien (70. Boďa), Tučný (60. Domonkos)


Xisco Muňoz, trénr DAC: "V prvom polčase náš výkon zaostal za očakávaním. Druhý polčas bol náš, ale nemôžeme prvých 45 minút hrať bez intenzity. Reakcia hráčov však bola výborná, odohrali sme výborný druhý polčas. Nerozumiem, že v dôležitej fáze sezóny nemôže byť VAR na každom zápase. Boli tam rozhodnutia, kde mohlo byť všetko inak. Ale nezostáva nám nič iné, ako ísť ďalej."

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Z nášho pohľadu to bol zápas rozdielnych polčasov. V prvom polčase sme mali dobré fázy, boli sme schopní dostať sa na útočnú polovicu súpera. Mali sme loptu viac, finalizácia mohla byť lepšia. Z prvého polčasu sme mohli vyťažiť viac. Slušne sme kombinovali, mali sme zaujímavé ofenzívne veci. V druhom polčase nás DAC dostal pod tlak, tlačili nás hlavne po pravej strane, nechávali sme im viac priestoru. Škoda, že sme už neboli viac aktívni, neboli sme nebezpeční. Na tom musíme popracovať, aby náš dobrý výkon nevydržal len jeden polčas."

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1 v sobotňajšom zápase zápase 6. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. Dosiahli tým tretie víťazstvo po sebe, ktorým si upevnili priebežnú 9. priečku v celkovej tabuľke. Michalovce sú na 11. mieste, znamenajúcom baráž, o tri body za Košicami.

Hostia išli do vedenia v 10. minúte, keď hostia využili nedôraz domácej defenzívy po rohovom kope a Černek hlavou otvoril skóre. V 35. minúte Van Kessel vysunul Niarchosa, ktorý si poradil s Podhorinom a prekonal aj brankára Junasa - 1:1.

Kľúčový moment zápasu priniesla 59. minúta, v ktorej domáci prišli o loptu v strede poľa a po Černekovej prihrávke si Smékal poradil s brankárom Frelihom - 1:2. Michalovčania v závere riskovali, viackrát sa dostali do sľubnej streleckej pozície, ale defenzívu súpera sa im nepodarilo prekonať. Naopak, v 80. minúte Morong potrestal Vaškovu chybu a zblízka upravil na konečných 1:3.

Niké liga – 6. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 1:3 (1:1)

Góly: 35. Niarchos - 10. Černek, 58. Smékal, 80. Morong. Rozhodovali: Marhefka – Štofik, Čajka, ŽK: Arevalo Acosta, Vaško, Niarchos - Matejov, Podhorin

Michalovce: Frelih - Magda (81. Šimko), Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - Vaško, Danko (71. Karasjuk) - Marcin (81. Adekunle), Bednár (Arevalo Acosta), Van Kessel - Niarchos

Skalica: Junas - Krčík, Ranko, Podhorin, Černek (82. Haša) - Hrádecký, Mášik - Morong, Dani Alves (87. Baumgartner), Matejov (71. Gaži) - Smékal (87. Sobczyk)


Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v sobotnom zápase 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy o udržanie sa na pôde Zlatých Moraviec 1:0. Hostia si tak upevnili siedme miesto, ich súper je posledný a má istý priamy zostup do druhej ligy.

O jediný gól stretnutia sa v 56. minúte postaral Jakub Považanec. Jeho tím vedie pred ôsmym Trenčínom o osem bodov a živí tak nádej na baráž o pohárovú Európu. ViOn prehral štvrtý zápas za sebou a štyri kolá pred koncom sezóny je stále bez víťazstva.

6. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Gól: 56. Považanec. Rozhodovali: Micheľ – Pacák, Jánošík, ŽK: Balaj - Pišoja

ViOn: Richter – Suľa (82. Moško), Nagy, Gono, Jinjolava – Nonikašvili, Duga – Majdan (66. Tabatadze), Brenkus (66. Švec), Mészáros (54. Čonka) – Balaj (82. Balič)

Dukla: Hruška - Pišoja, Klimpl, Hlinka, Willwéber, Migaľa (64. Depetris) - Považanec (78. Guimaraes), Richtárech - Mrquinho (71. Ľupták), Rymarenko, Veselovský (78. Hanes)


Dušan Uhrin, tréner Vion Zlaté Moravce:Napriek tomu, že je to ďalšia prehra, sme k stretnutiu pristúpili zodpovedne. Hrali sme aktívny futbal s nešťastným koncom. Mali sme svoje príležitosti, ktoré sme nedokázali realizovať. Keď dostanete jeden gól, na víťazstvo potrebujete streliť dva. Do stretnutia sme dali všetko napriek tomu, že sme mali problémy so zranenými hráčmi. Súper si vytvoril v podstate jednu šancu, resp. pološancu, z ktorej dokázal skórovať. Je mi ľúto, že aj napriek snahe sa nedokážeme v koncovke presadiť. Také príležitosti ako mal Brenklus či Tatabadze musíme premieňať. Musíme pracovať naďalej, nedá nič robiť.

Mário Auxt, tréner Dukla Banská Bystrica: "Vedeli sme, že Vion odohral dobrý zápas aj u nás, snažili sme sa na to pripraviť, v prvom polčase nám nevychádzala hra podľa našich predstav. Domáci mali príležitosti, my sme to však ustáli. Boli sme počas celého stretnutia trpezliví, my sme si išli za gólom, ktorý sme nakoniec dali a bol víťazný. Pozeráme sa sami na seba, chceme sa svojou hrou prezentovať a chceme udržať siedme miesto.