Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Futbalová bitka o Manchester sa skončila bezgólovou remízou

Futbalisti Manchesteru United. Foto: TASR/AP

Hráči United dohrávali zápas bez Belgičana Marouanea Fellainiho, ktorý v 83. minúte dostal žltú kartu a o 19 sekúnd neskôr aj priamo červenú po tom, čo hlavou udrel do tváre Sergia Agüera.

Manchester 28. apríla (TASR) - Futbalisti Manchestru City uhrali vo štvrtkovom mestskom derby s Manchestrom United na domácom Etihad Stadium iba bezgólovú remízu. Oba tímy tak premárnili šancu poskočiť v tabuľke anglickej Premier League na tretie miesto. Najväčšiu radosť z výsledku mal Liverpool, ktorý si udržal tretiu priečku zaručujúcu priamu miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018, pred štvrtými "Citizens" má náskok jedného bodu, pred piatymi United dva body.

Hráči United dohrávali zápas bez Belgičana Marouanea Fellainiho, ktorý v 83. minúte dostal žltú kartu a o 19 sekúnd neskôr aj priamo červenú po tom, čo hlavou udrel do tváre Sergia Agüera. Domáci ale početnú výhodu nevyužili, gól striedajúceho Gabriela Jesusa totiž neuznali pre ofsajd a Agüero v páde pálil mimo. United tak iba ako druhý tím v sezóne nedovolil City doma skórovať a ubránili svoju nezdolanosť, ktorú natiahli už na 24 ligových zápasov v rade. Tým vyrovnali svoje maximum zo sezóny 2010/2011.

Anglicko - Premier League - 26. kolo:

Manchester City - Manchester United 0:0
ČK: 84. Fellaini (United), 54.176 divákov.

Mourinho: O remízu sme museli tuho bojovať


Pre "červených diablov" to bola už trinásta remíza v tejto sezóne. "V ofenzíve sme neboli príliš nebezpeční, chceli sme vyťažiť viac z rýchlych protiútokov. V prvom polčase sme kontrolovali vývoj zápasu, v druhom dejstve to bolo už pre nás ťažšie. Začali sme hrať na remízu, o ktorú sme museli tuho bojovať. Myslím si, že o miestenku v Lige majstrov sa pobijeme s Liverpoolom a Arsenalom Londýn. Manchester City určite skončí v prvej štvorke," povedal pre akreditované médiá tréner Manchestru United Jose Mourinho.

V závere hostia tŕpli po vylúčení belgického stredopoliara Marouanea Fellainiho, ktorý v 83. minúte dostal žltú kartu a o 19 sekúnd neskôr červenú po tom, ako udrel hlavou Sergia Agüera. Striedajúci Gabriel Jesus v nadstavenom čase dopravil loptu do siete, no gól neplatil pre ofsajd. "Fellainimu som nič nevyčítal, ani som ho nepodrobil kritike. Agüero to celé trochu prifarbil. Po zápase som ho stretol v hráčskom tuneli. Žiaden rozbitý nos ani tržná rana na hlave, tvár pekná ako vždy. Ak by sa Sergio po kontakte s Marouanem hneď nesklátil k zemi, nebola by to červená karta," dodal Mourinho.

Podľa slov Michaela Carricka môže mať bod z Etihad Stadium v konečnom účtovaní cenu zlata. "Celkovo sme si počínali veľmi dobre. V záverečných minútach bolo na ihrisku trochu vzruchu a mali sme čo robiť, aby sme to ustáli. Nie je ľahké dohrávať zápas s desiatimi mužmi, no vďaka dobrej obrane sme napokon udržali cennú remízu," zdôraznil kapitán United.

Domáci boli počas celého zápasu aktívnejší, o čom svedčí aj pomer striel 19:3. V strede poľa odviedol penzum práce skúsený Yaya Toure, ktorý neúnavne rozdával lopty. V útoku hrozilo najväčšie nebezpečenstvo od Agüera. Argentínčan mohol v závere rozhodnúť, v páde však pálil mimo. "Bod nie je zlý, vzhľadom na priebeh zápasu sme však mali zvíťaziť. Hostia bránili s veľkým počtom hráčov a napriek veľkej snahe sa nám nepodarilo prekonať ich val," uviedol kouč "Citizens" Pep Guardiola.