Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Futsalisti Slovenska nastúpia v príprave aj s hráčmi Slov-maticu

Futbalisti Slov-matic, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovensko duelom s Ukrajinou začína dlhodobú prípravu na hlavné kolo kvalifikácie EURO 2016.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia odohrá 27. a 28. októbra v Humennom dva prípravné zápasy s Ukrajinou (oba so začiatkom o 19.00 h). Tvorbe nominácie predchádzalo stretnutie zástupcov Slovenského futbalového zväzu (Kliment, Greguš, Čurný), Slovenského futsalu (Dobšovič, Škorec) a zástupcov hráčov klubu Slov-matic FOFO Bratislava (Mikita, Kozár). Hráči úradujúceho slovenského majstra prehodnotili svoje rozhodnutie z augusta 2014 a sú pripravení reprezentovať SR, španielsky kormidelník Marcos Angulo tak s nimi môže počítať už v dvojzápase s Ukrajinou.

"Je to pozitívna správa pre náš národný tím, že sa hráči dohodli s vedením zväzu a chcú reprezentovať. V nominácii ešte chýbajú niektorí hráči Slov-maticu ako Peter Brndiar, Ladislav Mikita, Peter Haľko, Gabriel Bartošek a Attila Fehérvári, ale tých tréner Angulo nepotrebuje skúšať. Je dobré, že sa veci pohli správnym smerom a vieme, s kým môžeme počítať na kvalifikáciu. Ukrajina je silný súper napriek tomu, že má relatívne mladých hráčov. Hrá podobným štýlom ako Chorvátsko a patrí medzi špičku v Európe, aj z tohto dôvodu očakávam dva kvalitné zápasy pred zaplnenou halou v Humennom," povedal pre TASR asistent trénera Marián Berky.

Štrnásť hráčov Slov-maticu FOFO Bratislava sa v medializovanej kauze koncom augusta vzdalo reprezentácie Slovenska. Všetci doručili vedeniu strešnej organizácie list, prostredníctvom ktorého už necheli pôsobiť v národnom tíme SR a chceli sa venovať pôsobeniu v klube. Išlo o brankárov Mária Gašparoviča, Petra Brndiara a hráčov v poli Attilu Fehérváriho, Tomáša Drahovského, Petra Kozára, Gabriela Ricka, Antona Brunovského, Martina Rejžeka, Matúša Kyjovského, Mareka Bahnu, Dušana Rafaja, Gabriela Bartošeka, Petra Haľka a Ladislava Mikitu.

Slovensko duelom s Ukrajinou začína dlhodobú prípravu na hlavné kolo kvalifikácie EURO 2016. V ňom budú jeho súpermi Chorvátsko, Turecko a víťaz F-skupiny predkola, ktorý vzíde z kvarteta Izrael, Arménsko, Švédsko a Škótsko. Slováci sa predstavia v 6. skupine, ktorej organizátorom bude v marci budúceho roka Chorvátsko a dejiskom súbojov by mala byť hala v Dubrovníku. S Chorvátmi malo Slovensko naposledy do činenia vlani v septembri v baráži ME. Doma v bratislavskej HANT Aréne podľahlo 1:3, v odvete v Dubrovníku 0:4 a na svoj prvý veľký šampionát nepostúpilo.

Zápasy predkola kvalifikácie sú na programe 13.-18. januára 2015 a zo šiestich skupín postúpia ďalej len ich víťazi plus jeden najlepší z 2. miesta. Hlavné kolo bude prebiehať 17.-22. marca 2015. Na šampionát priamo postúpia len víťazi skupín hlavného kola, sedem tímov z druhých miest a jeden najlepší z tretieho zabojujú o ďalšie štyri miestenky v dvojzápasovom play off, ktoré je na programe 15.-22. septembra 2015.

Nominácia SR na prípravné zápasy s Ukrajinou (zdroj: www.futsalslovakia.sk):

brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic Bratislava), Dalibor Repa (Across Pinerola Bratislava)

hráči: Marek Bahna (Slov-matic Bratislava), Anton Brunovský (Slov-matic Bratislava), Martin Doša (Sparta Praha), Tomáš Drahovský (Slov-matic Bratislava), Matúš Kyjovský (Slov-matic Bratislava), Peter Kozár (Slov-matic Bratislava), Vladimír Papajčík (ŠK Makroteam Žilina), Dušan Rafaj (Slov-matic Bratislava), Martin Rejžek (Slov-matic Bratislava), Gabriel Rick (Slov-matic Bratislava), Juraj Višváder (FTVŠ UK Bratislava), Martin Zdráhal (Across Pinerola Bratislava)

náhradníci:

brankár: Richard Obermann (Slov-matic Bratislava)

hráči: Samo Marušinec (Across Pinerola Bratislava), Marek Mikulišin (Across Pinerola Bratislava), Marek Paštrnák (Across Pinerola Bratislava)


Slov-matic na elitné kolo do Česka



Slovenský futsalový šampión Slov-matic FOFO Bratislava pocestuje na turnaj B-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 do susedného Česka. Okrem domáceho organizátora FK EK Chrudim budú súpermi zverencov trénera Jána Janíka ruský tím ISK Dina Moskva a najvyššie nasadený Araz Naxcivan z Azerbajdžanu. Skupina by sa mala hrať v Pardubiciach.

Termín elitného kola je 18.-23. november. Slov-matic sa medzi 16 najlepších klubov prebojoval z miniturnaja hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu, na ktorom obsadil druhú priečku za domácim tímom MVFC. Piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone rozdelil 16 tímov do štyroch skupín. Na aprílový záverečný turnaj Final Four sa prebojujú iba víťazi štyroch skupín elitného kola. Titul z minulej sezóny obhajuje FC Barcelona.

"Z pohľadu cestovania a lokality je pre nás najlepšie, že pôjdeme do Česka. Bude sa zrejme hrať vo väčšej hale v Pardubiciach a nie v Chrudimi. Z prvého koša sme dostali Araz, ktorý je pravidelným účastníkom Final Four a spolu s Dinou Moskva je favoritom skupiny. Pre nás bude mať každý bod cenu zlata. Tešíme sa na derby s Chrudimou. Bude to zaujímavý zápas a ja verím, že v ňom nebudeme ťahať za kratší koniec povrazu," povedal pre TASR Janík.

Žreb elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015:
A-skupina: Sporting Lisabon*, Inter FS Movistar, FC Grand Pro Varna, Futsal Team Charleroi
B-skupina: Araz Naxcivan, ISK Dina Moskva, SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA, FK EP Chrudim*
C-skupina: Kairat Almaty*, Sporting Club Paríž, Nikars Riga, Ekonomac Kragujevac
D-skupina: FC Barcelona*, MVFC Berettyóújfalu, Baku United FC, Lokomotiv Charkov
* - organizátori