Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Gal-Andrezlyho mrzela zlá finálna fáza: Levski vyhral zaslúžene

Snímka z odvetného zápasu 1. predkola Európskej ligy Levski Sofia - MFK Ružomberok v Sofii 18. júla 2019. Foto: TASR/BTA

Levski hral svoju hru a vedel sa dostať do šancí, ktoré na rozdiel od hostí aj dokázal využiť.

Sofia 19. júla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok vypadli v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2019/2020, keď vo štvrtkovej odvete na štadióne bulharského Levski Sofia prehrali 0:2. Rovnaká výhra 2:0 pre Levski sa zrodila aj minulý týždeň pod Čebraťom, takže zverenci trénera MFK Jána Haspru nedokázali streliť 26-násobnému bulharskému majstrovi v dvoch konfrontáciách ani jeden gól a v pohárovej Európe stroskotali na úvodnej prekážke.

Skóre duelu otvoril v 33. minúte švajčiarsky stredopoliar Levski Davide Mariani a v nadstavenom čase pridal druhý gól Rakúšan Alar. Slovenský klub bol síce favorizovanému súperovi opticky vyrovnaným oponentom, ale nebol efektívny a nevedel sa proti obrane Levski poriadne presadiť. Hoci svoje šance mal napríklad vďaka lúčiacemu sa Petrovi Gal-Andrezlymu, ktorý odchádza po štvrtkovom zápase do rumunského Sepsi. "Pri tej prvej šanci som to zle trafil a v druhej som sa trošku splašil, mal som ešte ísť dovnútra do šestnástky. Skúsil som, zakončil som, ale netrafil som dobre. Oni využili svoje šance a my nie, bohužiaľ to takto dopadlo," povedal po zápase 29-ročný stredopoliar.

Levski hral svoju hru a vedel sa dostať do šancí, ktoré na rozdiel od hostí aj dokázal využiť. "Aj v prvom zápase sme polčas boli lepší, aj teraz sme mali pocit, že viac držíme loptu a sme na nej lepší. Chýbali nám ale skúsenosť a finálna fáza, v tomto boli fakt lepší. A zaslúžene vyhrali. Nevyšlo to, skončili sme," dodal krídelník MFK, pre ktorého to bol v jeho drese posledný duel: "Povedal som si, že do zápasu dám všetko a budem sa snažiť čo najviac pomôcť chlapcom, aby tá moja rozlúčka aj pre klub bola čo najlepšia. Život ide ďalej, chlapcom ďakujem za všetko."