Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Gerrard o penaltovom momente: Balotelli sa zachoval sebecky

Mario Balotelli Foto: TASR/AP

Legendárnemu Angličanovi sa nepáčil postoj svojho spoluhráča.

Londýn 20. februára (TASR) - Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard kritizoval spoluhráča Maria Balotelliho, ktorý podľa neho nepreukázal dostatočný rešpekt voči pravidlám. Vo štvrtkovom úvodnom 16-finálovom zápase Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti futbalistom Besiktasu Istanbul totiž kontroverzný taliansky útočník vzal na svoje plecia exekúciu jedenástky, hoci prvotne bol na ňu určený Jordan Henderson.



Striedajúci Balotelli si v 84. minúte vynútil, aby sa mohol postaviť k bielemu bodu. Prekvapený Henderson mu po chvíľkovej strkanici prepustil loptu a sledoval, ako Balotelli premenil ponúknutú príležitosť. "Penaltu mal kopať Jordan. Pravidlá sú pravidlá. Čo keby chcelo kopať penaltu šesť-sedem hráčov? Čo by sa dialo potom? Pravidlá treba rešpektovať. Bolo to od Maria zlomyseľné a sebecké. Síce penaltu premenil, ale spoluhráči by sa na ihrisku nemali hádať. Všetka úcta Jordanovi, ako sa v tejto situácii zachoval," vyhlásil Gerrard, ktorý pre zranenie do zápasu nezasiahol.

"Chcel som ísť kopať penaltu, ale potom ku mne prišiel Mario a vzal mi loptu z rúk. Už predtým premenil niekoľko dôležitých pokutových kopov a dúfal som, že teraz sa taktiež nebude mýliť," krotil emócie Henderson. Liverpool, v drese ktorého odohral na stopérskom poste celý zápas slovenský reprezentant Martin Škrtel, napokon vďaka Balotelliho zásahu zvíťazil nad Besiktasom 1:0. Tento výsledok mu pred odvetou (26. februára) dáva solídne vyhliadky na postup.