Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Guardiolovi hrozí trest, vdova po Lopezovi odkazuje: Ďakujem

réner Bayernu Mníchov Pep Guardiola má oblečené tričko na pamiatku populárneho argentínskeho športového novinára Jorgeho ´Topa´ Lopeza, ktorý tragicky zahynul na svetom šampionáte v Brazílii počas tlačovej konferencie v pondelok 20. apríla 2015 v Mníchove. Foto: TASR/AP/Matthias Schrader

UEFA oznámila, že disciplinárna komisia posúdi tento prípad "nešportového charakteru" 21. mája.

Nyon 22. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Pep Guardiola sa zrejme nevyhne sankciám od Európskej futbalovej únie (UEFA). Môže za to jeho rozhodnutie obliecť si na tlačovku pred zápasom Ligy majstrov proti FC Porto tričko podporujúce vyšetrovanie smrti novinára počas minuloročného svetového šampionátu.

UEFA oznámila, že disciplinárna komisia posúdi tento prípad "nešportového charakteru" 21. mája. Guardiola si obliekol tričko na pondelňajšiu tlačovku, pričom odkaz smeroval k zosnulému argentínskemu športovému žurnalistovi Jorge Lopezovi, ktorý zahynul pri dopravnej nehode v Brazílii za nejasných okolností. Pravidlá UEFA však zakazujú "politické, urážlivé alebo provokatívne" odkazy.



Vdova po Lopezovi, Veronica Brunatiová, naopak španielskemu trénerovi poďakovala. "Pep Guardiola vedel, že riskuje trest. No rozhodol sa to spraviť aj napriek tomu. Moja vďačnosť je nekonečná. Ďakujem!" napísala na Twitter.

Disciplinárka sa tiež bude zaoberať prípadným rozšírením jednozápasového dištancu pre trénera Porta Julena Lopeteguiho za vykázanie na tribúnu v závere utorkovej štvrťfinálovej odvety LM. Informovala agentúra AP.